Görüş Bildir
Haberler
Ticari Girişimcilik Nedir? En Başarılı Ticari Girişimleri İnceliyoruz

Ticari Girişimcilik Nedir? En Başarılı Ticari Girişimleri İnceliyoruz

Berk Boztaş
20.02.2023 - 15:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ticari girişimciliğin tam olarak nasıl işlediğine geçmeden önce, kendisinin ne anlama geldiği ile başlayalım. Ticari girişim, bir ticari faaliyet gerçekleştirmek amacıyla gerçekleştirilen girişimcilik türüdür. Yani burada asıl amaç kar elde etmek ve para kazanmaktır. Bu türdeki girişiminiz, size kar ettirirken ekonominizi de büyütmenize imkan kılar.

1. Amazon

1. Amazon

Amerika menşeili bir teknolojik şirket olan Amazon, dünyadaki en başarılı ticari girişimlerden biri olarak biliniyor. Jeff Bezos tarafından kurulan dünya devi marka, günümüzde bilgi teknolojisi sektöründeki en büyük beş şirketten biri olarak hayatına devam ediyor.

2. WhatsApp

2. WhatsApp

Tarihler 2009'u gösterdiğinde Jan Koum tarafından kurulan WhatsApp, uzun yıllardır iletişim sistemimizin en üst noktalarından birinde yer alıyor. Her çöktüğünde telaşa kapıldığımız, ne zaman düzelecek de sevdiklerimizle konuşabileceğiz deyip durduğumuz uygulama, tarihler 2014'ü gösterdiğinde Meta tarafından satın alınmıştı.

3. Alibaba

3. Alibaba

Çin'in en büyük iş insanlarından Jack Ma'nın bir girişimi olan Alibaba, 1999 yılının Nisan ayında hayatımıza girdi. İnternet ve teknoloji alanında gösterdiği üst düzey başarı ile neredeyse hepimizin zaman zaman kullandığı bir popüler kültür haline gelen Alibaba,

4. Facebook

4. Facebook

Facebook... Herhalde 2010'lu yılların başında yarattığı sansasyonel etki ile bir numaralı sosyal medya platformu oldu desek yanlış olmaz. Mark Zuckerberg ve Harvard'daki oda arkadaşları tarafından ortaya atılan bu girişim, şüphesiz dünya tarihinin en unutulmazı arasında yer alacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Yemeksepeti

5. Yemeksepeti

En büyük Türk girişimlerinden biri olan Yemeksepeti'ni elbette es geçmeyeceğiz. Evde, ofiste ya da her nerede olursak olalım, ilk göz attığımız yemek siparişi sitelerinden biri oluyor kendileri. Markanın haklarının artık Almanya merkezli Delivery Hero'da olduğunu belirtmekte tekrar fayda var.

6. Peak Games

6. Peak Games

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Peak Games, başarıları ile adeta yeni girişimcilere ilham kaynağı oluyor. Türkiye menşeili başarılı teknoloji şirketi, Türkiye'nin Avrupa sektöründe üst sırala gelmesindeki en önemli rollerden birini oynadı.

7. Trendyol

7. Trendyol

2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan Trendyol, ülkemizdeki en büyük e-ticaret sitelerinden biri olarak biliniyor. İlk zamanlarda kozmetik ve moda üzerine yoğunlaşan şirket, günümüzde yemek sipariş hizmeti de veriyor.

8. Udemy

8. Udemy

Şayet çevrimiçi eğitimler ile ilgileniyor ve yeni şeyler öğrenmek istiyorsanız, şüphesiz çevrimiçi öğrenme platformu olan Udemy ile yollarınız kesişmiştir. Türk girişimci Eren Bali'nin kurucu CEO'luğu ile yükselen platform, bilhassa öğrenciler için müthiş bir nimet diyebiliriz.

9. Ebay

9. Ebay

Daha önce listemizde e-ticaret girişimlerine yer vermiştik ki şimdi yine aynı girişime farklı bir usül ile yer veriyoruz. Amerika menşeili şirket, internetteki en büyük açık artırma ile satış yapan site olarak faaliyet gösteriyor. Eylül 1995'te kurulması, internet tarihi ile resmen yarıştığının ayrı bir göstergesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. IKEA

10. IKEA

Büyülü listemizin son üyesi IKEA ile birlikteyiz. 1943 yılında kurulan İsveç menşeili şirketi nerede görsek aklımıza hep evimize yeni bir eşya almak geçiyor. IKEA o kadar güçlü bir girişimdi ki, 2008'den bu yana dünyanın en büyük mobilya perakendecisi olma unvanını elinde tutuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın