Görüş Bildir
Haberler
Thodex CEO’sunun Kardeşleri de Dahil 6 Kişi Tutuklandı

Thodex CEO’sunun Kardeşleri de Dahil 6 Kişi Tutuklandı

Thodex soruşturmasında adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden şirketin firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer dahil altı şüpheli tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kripto para borsası Thodex’in sitesine erişilemediği ve çok sayıda kişinin dolandırılarak mağdur edildiği ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada, 16 şüpheli sabah saatlerinde Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

Savcılık ifadesinin alınmasının ardından aralarında Güven Özer ve Serap Özer’in de bulunduğu dokuz şüpheliyi ‘suç işleme amacıyla örgüt kurma’, ‘bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ ve ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı’ suçlarından tutuklama talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Savcılık, dört şüpheliyi de ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ ve ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı’ suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti. 

Savcılık ifadesinin alınmasının ardından üç şüpheli serbest bırakıldı.

Hakimliğe tutuklama talebiyle sevk edilen 13 şüpheliden aralarında şirketin firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer’in de bulunduğu altı şüpheli tutuklandı.

Özer kardeşler ifadelerinde neler söyledi?

Özer kardeşler ifadelerinde neler söyledi?

Özer kardeşler, firari Faruk Fatih Özer’in son günlerde işlerinin kötü gittiğini, şirketi devretmeyi ya da ortak bulmayı düşündüğünü söylediğini anlattılar. 

Özer’in 18 Nisan’da şirketin tüm belgelerini istediği de ifadelerde ortaya çıktı. 

Şirketin tek yöneticisinin kardeşi olduğunu söyleyen Serap Özer, kendisinin yaklaşık 3 yıldır ofis işlerini yürüttüğünü söyledi.

Muhasebe işlerini farklı bir firmanın yaptığını kendisinin ise aracı olduğunu ifade etti. 

Faruk Fatih Özer’in 18 Nisan 2021 tarihinden itibaren şirkete ait hacklenme raporu, şirket davalarıyla ilgili dökumanlar, mizan ve bütçeye ilişkin belgeler, karar, pay, genel kurul defterini istediğini söyleyen Serap Özer, kardeşinin bu belgeleri yanında götürdüğünü bildiğini söyledi. 

Faruk Fatih Özer’in yurt dışına gideceğini söylemediğini anlatan Serap Özer, şirketteki işlerin kötüye gittiğini yurt dışında ortak aradığını, birkaç yabancı bankayla görüştüğünü söylediğini belirtti.

"Benden hesap açmamı istedi, onları kullandı"

"Benden hesap açmamı istedi, onları kullandı"

Özer’in abisi Gökhan Özer ise, kendisine ait bir reklam danışmanlık şirketi olduğunu, Thodex ile hiçbir bağlantısı olmadığını söyledi. 

Kardeşinin kendisinden hesap açmasını isteyip bu hesaplarını kullandığını anlatan Gökhan Özer, hesaplarla ilgili de herhangi bir bilgisi olmadığını belirtti. 

Kardeşinin kendi şirketinde tek başına yetkili olduğunu söyleyen Gökhan Özer, son dönemlerde işlerin kötü gittiğini ve şirketi tamamen devretmeye karar verdiğini veya ortak bulacağını anlattığını bildirdi. 

Gideceğine ilişkin de herhangi bir bilgisi olmadığını söyleyen Özer üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dead nettle.

Amk 2 gün sonra salacaksınız niye tutukladınız. Malı götüren götürdü bunlar hala buradaysa zaten masumlar belli.

Pasif Kullanıcı

Kendisi onemli,kendisi 🙂

oguz

bu gün tutukladınız yarın bırakacaksınız hangi işiniz düzgünki bu düzgün olsun dahada bulamazsınız si o adamı çoktan estetik yaptırıp yeni kimliğine kavuşmuştur