Görüş Bildir
Haberler
Thodex Mağdurundan İtiraf: 'Çiftlik Bank'ta da Dolandırıldım, Tüm Birikimimi Kaybettim'

Thodex Mağdurundan İtiraf: 'Çiftlik Bank'ta da Dolandırıldım, Tüm Birikimimi Kaybettim'

Batuhan
26.04.2021 - 13:35

Kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, yurtdışına kaçarken geride binlerce mağdur bıraktı. Daha çok para kazanmak isterken ellerindeki paradan da olan mağdurlar, çaresizlik içinde bekliyor. Mağdurlardan biri ise daha önce de Çiftlik Bank tarafından dolandırıldığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kripto para platformu Thodex'in mağdur ettiği binlerce kişi süreci yakından takip ediyor. 

Cumhuriyet gazetesinden Çağatay Akyol, Thodex mağdurlarının neler yaşadığını yazdı. Akyol, mağdurların mesajlaşma programları üzerinde grup kurarak örgütlendiğini, tepkilerini ve yaşadıklarını birbirleriyle bu platform üzerinden paylaştığını aktardı.

"İntiharın eşiğine geldim"

"İntiharın eşiğine geldim"

Akyol, 'Mağdurlardan birinin aracılığıyla girdiğimiz mesajlaşma grubunda onların dertlerine kulak verdik' dedi ve izlenimlerini şöyle aktardı:

'Akrabalarının çoğunu Thodex’e üye yaptığından bahseden Erdem isimli mağdur, 2018’de kripto para işlemine başladığını ancak bir süre sonra bırakıp bu sene maddi sıkıntılarından dolayı yeniden başladığını kaydetti. Erdem, maddi ve manevi olarak zor durumda kaldığını belirterek intiharın eşiğine geldiğini yazdı. Fotoğrafçı olduğunu, olayın başından beri de işe gitmediğini ve bunalımda olduğunu belirten Erdem, tüm akrabalarının kendisini suçladığını kaydetti.

Çiftlik Bank itirafı

Çiftlik Bank itirafı

Çaresizlik içinde olan bir başka mağdur M.A. da dayısından aldığı 20 bin lira borç parayla Thodex’e üye olduğunu söylerken hiç kimseye açıklama yapamamanın mahcubiyetinde olduğunu kaydetti. Telefonunu kapattığını belirten M.A., son umudu olan bu parayı da kaybettikten sonra ne yapacağını bilemediğini aktardı.

Thodex’te 330 bin lirasının kaldığını açıklayan A.Ç. isimli mağdur daha önce Çiftlik Bank vurgununda da dolandırıldığını itiraf etti. Her iki vurgundan da nasibini aldığı için kendisine “salak” diyen A.Ç., elindeki tüm birikimini kaybettiğini belirterek “Su bile içemeyeceğini” yazdı. 

Kaygıları ortak olan mağdurlar, reklamlarında ünlü oyuncuların ve mankenlerin yer alması nedeniyle Thodex’e güvendiğini vurguladı. '

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
50
15
11
6
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ersaglamnihat

Kuş kadar beyninle fil sikmeye kalkarsan böyle tokatlanırsın işte.

Pasif Kullanıcı

Hindistan sitelerine gireyim de bi tane site de ben kodlatayım bari. Günlüğü 2 dolardan zarar bile etmem.

Edgar Allen

sen dolandırılmadın kardeşim , açgözlülüğün yüzünden birikimini verdin . bedava peynir fare kapanında olur

lilithtrinity

"Her iki vurgundan da nasibini aldığı için kendisine “salak” diyen A.Ç.," ayyy ölecem gülmekten