Görüş Bildir
Haberler
Tesla Evler İçin Batarya Geliştirecek

Tesla Evler İçin Batarya Geliştirecek

Batuhan
12.02.2015 - 10:06 Son Güncelleme: 12.02.2015 - 12:28

Elektrikli araç üreticisi Tesla Motors, artan elektrik depolama ihtiyacını karşılamak için evler ve iş yerlerinde kullanılacak batarya sunmaya hazırlandıklarını belirtti. Bataryalar güneş enerjili binalarda büyük enerji tasarrufu sağlayacak.

Tesla Motors, elektrikli araçlarında kullandığı lityum iyon pilleri gelecekte ev ve ve işyerlerini aydınlatmak için sunabilir. Tesla Motors CEO'su Elon Musk, 'hanelerde ve işyerlerinde kullanılacak Tesla ev bataryasını yakın zamanda sunmayı planladıklarını' söyledi.

Bloomberg'ün haberine göre, ev bataryası fikri özellikle evinde ve iş yerinde güneş panelleri kullananların ilgisini çekebilir. Elektrik depolayan bataryalar ve güneş panelleri sayesinde enerji maliyetinin ciddi ölçüde azaltılabileceği belirtiliyor. Morgan Stanley geçtiğimiz yıl yaptığı öngörüde, Tesla'nın batarya sunarak ABD ve Avrupa'daki elektrik şebekelerinde 'düzensizliğe' neden olabileceğini öne sürmüştü.

Musk ise 'ilk batarya modelinin hazır olduğunu ve üretime altı ay içinde başlamayı planladıklarını' söyledi. Tesla, evler için sunacağı bataryaları Musk'un başkanı ve en büyük hisse sahibi olduğu SolarCity şirketi aracılığıyla sunacak. Tesla'nın California'da bulunan fabrikası ise iş yerleri geliştirilen daha büyük bataryalar üretecek.

Piyasa giderek büyüyor

Güneş paneli kullanan ev ve iş yerlerinin şarj edebileceği bataryalar, başta California eyaleti olmak üzere ABD'de büyük bir sektör haline gelmek üzere.

PG&E şirketi 2020 yılında enerji depolama kapasitesinin 1.3 gigawatt'a ualşamasını öngörüyor. Bu enerji 1 milyon evi aydınlatabilecek.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/tes...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0