Görüş Bildir
Haberler
Temeli Atıldı: İsrail, Golan Tepeleri'ndeki Yeni Yahudi Yerleşim Birimine 'Trump Tepeleri' Adını Verdi

Temeli Atıldı: İsrail, Golan Tepeleri'ndeki Yeni Yahudi Yerleşim Birimine 'Trump Tepeleri' Adını Verdi

Batuhan
17.06.2019 - 09:21

İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde ABD Başkanı Donald Trump'ın ismini taşıyacak yeni Yahudi yerleşim biriminin temelini attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'te yer alan habere göre, ABD Başkanı'nın Golan'daki İsrail egemenliğini tanıma kararına teşekkür mahiyetinde olan 'Ramat Trump' ismindeki yeni yerleşim biriminin temel atma törenine ABD'nin Kudüs Büyükelçisi David Friedman da katıldı.

Netanyahu temel atma töreninde yaptığı konuşmada 'Son 10 yılda biz burada sınırda (Suriye sınırı) olmasaydık neler olurdu, hepimiz biliyoruz. İran ile onun kolu olan Hizbullah'ın sınıra ve genel olarak Suriye'ye hakim olma girişimlerine karşı çalışmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Trump 25 Mart'ta 'Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini' tanıyan kararnameyi imzalamıştı

ABD Başkanı Trump, 25 Mart'ta Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, 'Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını' ilan eden başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
48
11
10
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

BOP eşbaşkanı bunu beğendi.

WantonNovelSMYRNA

Ben bu filistinin sorunun savcısıyım diyen şahıs ;' tan hala bir açıklama yok mu ?

Güzel plan , golana trumpın ismini ver , ve sıkıyorsa gelsin biri TRUMP TEPELERİNE bomba atsın yada hücum etsin :) Kafalar zehirrr