Görüş Bildir
Haberler
Tebdil-i Kıyafet Denetime Çıkan Rektör, Polikliniği Kapattı: 'Hastaya Bakmayan Personeli Affetmem'

etiket Tebdil-i Kıyafet Denetime Çıkan Rektör, Polikliniği Kapattı: 'Hastaya Bakmayan Personeli Affetmem'

FreiGeist
31.07.2019 - 14:25 Son Güncelleme: 01.08.2019 - 08:39

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Hasta bakılmıyor” şikâyeti üzerine Kuşadası'ndaki bir diş polikliniğine hasta gibi gitti. Doktor ve çalışanların, “Hasta bakmıyoruz, doktorlar izinli, başka hastaneye gidin” yönündeki sözleri üzerine rektör olduğunu açıklayan Aldemir, hastaneyi kapattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Muayene olamazsınız, doktor yok, başka hastaneye gidin"

"Muayene olamazsınız, doktor yok, başka hastaneye gidin"

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Aldemir, son teknoloji cihazlarla donatılan poliklinik personeli ve hastane hakkında şikâyet aldı. 

Hastanın mağdur edilip, edilmediğini denetlemek isteyen Aldemir, mesai saatinde özel aracıyla diş merkezine gitti. Muayene olmak isteyen rektörü elinde sigara ile karşılayan personel, “Muayene olamazsınız, doktor yok, başka hastaneye gidin” dedi. Rektör, “Doktor ne zaman gelecek. Dişim ağrıyor” dedi. Personel, “Neden bu kadar çok soru soruyorsunuz? Başka hastaneye gidin, doktorlar izinli. Bir aydır doktor yok” diyerek Aldemir’i tersledi. Rektörü tanımayan personele Aldemir, “Ben rektörüm, neden hastalara böyle davranıyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi. 

Rektör Aldemir, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimiyle görüşerek kendisini tedavi etmeyen, tersleyen ve laubali davranan poliklinik çalışanlarının başka yere kaydırılması ve Kuşadası’ndaki polikliniğin kapatılması talimatını verdi.

"Vatandaşa nasıl davranıldığını ve sistemin nasıl aksadığını görmüş oldum"

"Vatandaşa nasıl davranıldığını ve sistemin nasıl aksadığını görmüş oldum"

📷 ADU

Selçuk Aldemir, “Aldemir, “Şikâyetler üzerine hastaneye gittim. Görevliler, muayene olmadığını, doktorların izinli olduğunu belirterek başka hastaneye gitmemi istedi. Ben de ‘siz niye buradasınız’ o zaman dedim. Davranışları da çok laubali oldu. Hasta bakmayan ve laubali davranan personeli affetmem. Bir aydır hasta bakılmıyor, ama o personel her gün orada. Klima çalışıyor, elektrik yanıyor. Hastaya hizmet vermeyen bir yeri kapattık. Beni tanımamaları çok önemli değil. Önemli olan hasta bakmamaları ve davranış şekilleri. Yeni doktorlarla en kısa zamanda açacağız. Ben vatandaşın mağdur edilmesini ve devletin israfa uğramasına karşıyım. Zaten bana bağlı kurumları, çat kapı gidip sürekli denetliyorum. Ben görevimi yapıyorum. Oraya rektör olarak değil, vatandaş olarak gittim. Vatandaşa nasıl davranıldığını ve sistemin nasıl aksadığını görmüş oldum. Gerekeni yaptım” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2596
614
55
22
15
13
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Biz bunu istiyoruz fazlasını değil. Denetim! İşini yaptığı için helal olsun..

Volkan Gülümser

Ülkede şöyle 10 tane adam olsa kalkınıcaz da yok işte...

artuditu

İşin garip tarafı doktor neden yok? Ve bu doktorların hepsine aynı anda izin veren kim? Orada ki memurlar, hemşireler zaten size tedavi yapamazlar, başka has... Devamını Gör

başka bir haberde şunu okudum. aslında doktorlar orada mesai yapıyor klimalar çalışıyor ama girişten hasta kabulu yapılmıyor. yani resmi olarak izinli kimse ... Devamını Gör