Görüş Bildir
Haberler
Tavuk İle Yapabileceğiniz 10 Enfes Yemek Tarifi

Tavuk İle Yapabileceğiniz 10 Enfes Yemek Tarifi

Mehmet Gülay Olkun
29.06.2014 - 13:18 Son Güncelleme: 29.06.2014 - 18:28

Tavuk ile yapabileceğiniz 10 enfes Yemek tarifi

Merhaba hanımlar bugün sizlere tavuk ile yapılabilen birbirinden lezzetli 10 tane tarif paylaşacağım. Lezzeti tartışılmaz tavuk eti, farkında olmasanız da size sağlık getiriyor. Tavuk etinin faydalarını öğrendiğiniz de daha çok seveceğinize eminim. Tavuk eti yağsız, proteince zengin ve liflerinin kısa oluşu nedeniyle çiğnenmesi ve hazmı kolay bir gıdadır. Tavuk eti beyaz ettir, yani sindirimi, dana ve koyun etinden daha kolaydır, Kolestrol yapmaz. Yaşlılar, başta göğsü olmak üzere, korkmadan bol bol tavuk eti yiyebilirler. Tavuk eti güç ve enerji verir. İbn-i Sina ve Hipokrat gibi eski hekimler tavuk etini pek çok hastalığa karşı ilaç olarak verirlerdi. Şimdi tavuk etiyle hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tariflerimize geçelim. 

Şimdiden afiyet olsun!

Tavuk Sote Tarifi

Tavuk sote  sizi  akşama ne yapacağım derdinden  kurtaran enfes lezzetlerden biridir. Benim çocuklarım pek sebze sevmediğinden mutlaka haftada bir kaç kez yaparım. Siz de yaptığınızda mutlaka yorumlarınızı bekliyorum.

Tavuklu pirinç Pilavı Tarifi

Nefis bir tada sahip olması ve tane tane dökülmesi için büyük özen göstermelidir. Mutfakların vazgeçilmez yemeği olarak tavuklu pilav her yemeğin yanına yakışır.

Tavuklu Köfte Tarifi

Kıyma ile yapılan köftelerin dışında farklı bir lezzet olan tavuklu köfteyi denemeye ne dersiniz? Bakalım tadını nasıl bulacaksınız. Tavuklu köfteyi hazırlamak için haydi mutfağa.

Tavuklu Makarna Tarifi

Alışılmışın dışına çıkarak makarnayı yoğurtlu veya salçalı hazırlamak yerine tavuklu yemeye ne dersiniz? ''Tavuklu makarna tarifi ' lezzeti ile damağınızı şenlendirecek.'

Tavuklu Kabak Tarifi

Hem tavuk hem de kabak sevenlerin afiyetle yiyebilecekleri ve mutlaka denemesi gereken bir tarif. Yapımı çok zor değil evde kolayca yapabilirsiniz

 Tavuklu Kuru Fasulye Tarifi

Tavuklu kuru fasuyle, ailenizle, arkadaşlarınızla ya da misafirlerinizle birlikte yiyebileceğiniz lezzetli bir yemektir. Yapımı konusunda zorlanmayacağınız tavuklu kuru fasuyle, akşam yemeklerinizde sofranıza güzellik katabileceğiniz ve çevrenizdeki kişiler tarafından mutlaka beğenilecek bir yemektir.

Tavuklu Pirinç Köftesi Tarifi

Tavuklu Pirinç Köftesi tarifi sevgili okurum Hatice Öksüz  tarafından hazırlanarak sitemizde yayınlanmıştır. Yolladığı muhteşem tarifler için kendisine çok teşekkür ediyorum.

 Ballı Susamlı Tavuk Tarifi

Ballı ve susamlı tavuk yemeği olur mu demeyin. Bir o kadar ilginç fakat bir o kadar da lezzetli ve denenmesi gereken bir tarif. 

 Avakado Soslu Tavuk Salatası

Ballı tavuk gibi tadı ilginç bir daha sunmak istiyorum sizlere. Portakallı ördek olur da avakadolu tavuk neden olmasın? 

Körili Tavuk Tarifi

Bir tavuk yemeğinin kuşkusuz olmazsa olmaz sosu köri sosudur. Peki körili tavuk yemeği yapmanın incelikleri nelerdir? Süper Anneniz anlatıyor...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın