Görüş Bildir
Haberler
Tatil Planı Yaparken Kesinlikle Aklından Çıkarmaman Gereken 10 Şey

etiket Tatil Planı Yaparken Kesinlikle Aklından Çıkarmaman Gereken 10 Şey

Tatil yerine giderken ve vardıktan sonra rahat edebilmeniz için aklınızda bulundurmanız gereken bazı önemli şeyler var. Stres atmak için gittiğiniz tatilin tadını tam olarak çıkarabilmek ve ruhunuzu dinlendirebilmeniz için dikkatli olmalısınız. Peki aklınızdan çıkartmamanız gereken şeyler neler? Gelin birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Bütçenizi hesaplayın, planlama yapın.

Kalacağınız yer, tadacağınız lezzetler ve gezme sırasında harcadığınız diğer hesapları gözden geçirmelisiniz. Tatile ne kadar bütçe ayırabileceğinize bakarak gözden geçirdiğiniz hesaplarla denk düşmesini sağlamalısınız. Böylece tatile gittiğiniz zaman masrafları düşünmeden rahat bir halde gezebilir ve dinlenebilirsiniz.

2. Önemli belge ve kartlarınızı yanınıza alın.

Paranızın içinde olduğu, harcama yapacağınız kartlarınızın yanınızda olduğundan emin olun. En önemlisi ise kimlik kartınız... Bir problem olursa size soracakları ilk şey kimliğiniz olacaktır. Bunların yanı sıra gideceğiniz yer yurtdışında ise pasaport ve vizenizi unutmamalısınız, güncel olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

3. Konaklama yerini ayarlayın.

Tatil öncesi nerede kalacağınızı ayarlarsanız sonradan hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Yer kalmama sorunu ile karşılaşmadan direkt yerleşebilirsiniz ve hemen tatilinize başlayabilirsiniz. Size en uygun olacak yeri seçerek giderseniz kendinizi güvende hissedersiniz. Bu yüzden tatil öncesi kalınacak yerlere bakın!

4. Hava durumuna dikkat edin.

Gideceğiniz yerin hava durumuna bakın. Ona uygun kıyafetler ayarlayabilirsiniz. Böylece hava değişimleri sizi etkilemez, çünkü hazırlıklı olursunuz! Gezmenize devam eder ve strese girmeden vakit geçirirsiniz. Tatilin tadını çıkarmak için her şeye hazırlıklı olmalıyız!

5. Giderken ve oradayken ulaşımın nasıl olacağını ayarlayın.

Tatil yolculuğunda ne ile gideceğinizi ayarlayın, bilet almanız gerekiyorsa geçe bırakmayın. Özel araç ile gidecekseniz rotanızın nasıl olacağını inceleyin. Böylece kolayca ve olabildiğince kısa bir sürede tatil yerine ulaşmış olursunuz. Özel aracınız yok ise tatil yerindeyken bir yerden başka bir yere giderken ne yapacağınızı planlayın. Araba kiralama mı yoksa toplu taşımalar mı? Tüm bunları önceden planlarsanız rahat olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Yapacağınız aktiviteleri ve gezeceğiniz yerleri listeleyin.

Tatilde neler yapacağınızı ayarlamanız daha fazla keyif almanızı sağlar. Tatil yerinde yapılabilecek aktiviteleri araştırıp listeleyebilirsiniz. Ayrıca gezip göreceğiniz yerler var ise rota oluşturmanız önemli. Koşuşturma olmadan sakince hareket edebilirsiniz. Gözden kaçırdığınız yerler olmaz ve her yeri gördüğünüzden emin olursunuz.

7. Yemek yerlerini ayarlayın.

Gittiğiniz tatil yerinin nesinin meşhur olduğunu önceden öğrenip en iyi nerede yapıldığını bulabilirsiniz. Yerel lezzetleri tatmadan tatil yapılmış olmaz, bir de bu lezzetlerin en güzel yerlerde tadılması çok önemlidir. Bu yüzden gitmeden önce araştırmanızı yaparsanız midenizi en güzel şekilde doyurursunuz.

8. Gideceğiniz yerin kültürü ve geleneğini öğrenin.

Kendinizi tamamen yabancı bir yerde bulmamak adına gideceğiniz yerin nasıl bir yer olduğunu araştırın. İnsanlarının yaklaşımı ya da sizin insanlara nasıl yaklaşmanız gerektiğini görebilmeniz için kültürünü gözden geçirmeniz gerekir. Sizi nelerin rahatsız edeceğini bilerek giderseniz bunlara izin vermez rahatça hareket edebilirsiniz. Ya da tam tersi sizi etkileyen gelenekleri yerinde görebilirsiniz.

9. Sağlık önlemlerini alın.

Kullandığınız bir ilacınız varsa yanınıza almayı unutmayın. Bunun yanı sıra vitamin ve mineraller için takviye kullanıyorsanız hemen çantanıza koyun. Tatilde enerjinizin düşmesini istemeyiz. Ufak bile olsa yaralanmalar olur diye ilk yardım çantası ayarlayabilirsiniz. Kendinizi güvende hissedersiniz, gezerken kafanız rahat olur.

10. Nereye ne kadarlığına gideceğinizi yakın çevrenize bildirin.

Yapacağınız tatilden birilerinin haberi olması önemlidir. Güvende olup olmadığınızı anlayabilmeleri için kalacağınız yer ve yerin numarasının yakın kişilere verilmesi gerekir. Ne zaman döneceğinizi de bildirmelisiniz. Hem sizin içiniz rahat olur hem de yakınlarınız telaşa düşmez.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
5
4
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın