Görüş Bildir
Haberler
Tarkan Altın Madalyon Konusu Nedir? Tarkan Altın Madalyon Filmi Oyuncuları Kimlerdir?

Tarkan Altın Madalyon Konusu Nedir? Tarkan Altın Madalyon Filmi Oyuncuları Kimlerdir?

Müge Kakşi
24.04.2021 - 17:42

1972 yılında gösterime giren Tarkan Altın Madalyon filmi yönetmen koltuğunda Mehmet Aslan otururken filmin senaryosu ise Sadık Şendil'in kaleminden çıkmıştır. Show Tv'de yayınlanan Tarkan Altın Madalyon filminin başrollerinde ise Kartal Tibet, Kamran Usluer ve Zeki Alasya gibi değerli oyuncular var. Peki Tarkan Altın Madalyon filmi konusu nedir? Tarkan Altın Madalyon oyuncuları kimlerdir? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarkan Altın madalyon Konusu

Tarkan Altın madalyon Konusu

Film, Karadeniz'in kuzeyi üzerinden gelen Avrupa Hunları'nın başbuğu Attila'nın Avrupa'nın büyük bölümünü fethettiği günlerde geçmektedir. Tanrının Kırbacı adıyla tanınan Avrupa Hun İmparatoru Attila akıncılarının önünde Batı Avrupayı istila ediyor, krallıklar deviriyor, ülkeler fethediyordu. Güçlü Hun başbuğunun önünde dize gelip kılıcını teslim edenlerden biri de Batı Vandal kralıydı. Attila ona ülkesini ve tacını bağışlarken kralın genç ve güzel kızı Honoriyayı gördü. İmparatorlukları titreten yüce kahraman bu saf ve masum güzelliğe ilgisiz kalamadı, ona aşık oldu. Attilayı dize getiren bu büyük aşk Honoriya'nın kalbinde de yerini bulmuştu. Hayatlarında bir daha sevemeyecekleri kadar sevdiler, seviştiler... Fakat ayrılmaları gerekiyordu. Çünkü büyük akıncı Attila ülkesine ülkeler katmak için büyük fethine devam etmeli, savaşmalıydı. Attila ayrılırken Honoriyaya bir altın madalyon verdi ve 'dünyanın neresinde olursam olayım bana bu madalyonu gönderdiğin anda koşup sana geleceğim' diye and etti. Attila, Honoriyayı babasına emanet ederek ordularının başında sefere çıktı. Hun atlıları zaferden zafere koştular ama Hun hakanının geride bıraktığı Vandal ülkesinde kargaşalar baş gösterdi. Gaddar Doğu Vandal kralı, Honoriya'nın babası ve kendisinin öz kardeşi olan Batı Vandal kralının ülkesini istila etti; kardeşini öldürerek onun tahtına oturdu, kanlı bir saltanat kurdu. Attila nice zaferlerden sonra geriye döndüğünde sevdiği kadının ölüsünü bile bulamadı. Eski Vandal ülkesinin yerinde artık yeni ve düşman bir krallık vardı. Yüce kahraman bu düşmana haddini bildirmek için otağını ülkenin dolaylarına kurmuş savaş hazırlıkları yapıyordu.

Bu sıralarda Attila madalyonu taşıyan bir ulak sayesinde bulduğu Honoriya ve oğluna kavuşamadan Vandal kralının tuzağına düşer. Tarkan yetişip Attilayı kralın elinden kurtarırken Honoriya ve oğlunun kaçırılmasını engelleyemez. Tarkan'ın amacı bu kez Attila'nın oğlunu ve nişanlısını kurtarmaktır. Karşısında ise çılgın bir kral, maskeli bir kraliçe, gaddar bir vezir ve bir sürü Vandal askeri vardır. Tarkan ve Kurt işe koyulurlar. Bu zorlu görevde onlara Tarkan'ın eski dostu Kulke ile onun cambaz arkadaşları yardım edecektir.

Tarkan Altın Madalyon Oyuncuları

Tarkan Altın Madalyon Oyuncuları
  • Tarkan (Kartal Tibet) — Attila'nın akıncısı ve Hun kahramanı.

  • Kurt (Can Kurt) — Tarkan'ın yardımcısı ve sadık kurdu.

  • Attila (Kamran Usluer) — Avrupalılar tarafından Tanrının Kırbacı olarak anılan onuncu Avrupa Hun İmparatorluğu hükümdarı.

  • Vandal kralı (Zeki Alasya) — Batı Vandal kralı olan kardeşini öldürerek tüm ülkeyi hakimiyeti altında alan Doğu Vandal kralı.

  • Gosha (Eva Bender) — Vandal kralı ile birlikte hareket eden büyücü.

  • Kulke (Halit Akçatepe) — Tarkan'ın arkadaşı ve yoldaşı.

  • Kraliçe (Birsen Ayda) — Vandal kralının karısı ve ülkenin en tanınmış fahişesi.

  • Honoriya (Pakize Suda) — Batı Vandal kralının kızı ve Attila'nın nişanlısı.

  • Vezir (Altan Günbay) — Vandal kralının sağ kolu ve veziri.

  • Roza (Mürüvvet Sim) — Genelev sahibi.

  • Erka (Yeşim Tan) — Kulke'nin karısı.

  • Vezir (Ali Demir) — Hun veziri.

  • Vezir (Celal Yonat) — Hun veziri.

  • Cellat (Yadigar Ejder) — Hun cellat.

  • Hancı (Haluk Orçun) — Kulke ve Erka'nın kaldığı hanın sahibi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın