Görüş Bildir
Haberler
Tarihten Park Yeri Sorununa Çözüm: Dikey Park

Tarihten Park Yeri Sorununa Çözüm: Dikey Park

Onedio Teknoloji
25.01.2016 - 14:22 Son Güncelleme: 25.01.2016 - 18:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. yüzyılın önemli ve acil çözüm bulunması gereken sorunlarından biri, özellikle yoğun kentsel alanlarda araçların nereye park edileceği. Yer altı ve yer üstü park alanlarında, araçların çok katlı park edilmesi sağlanıyor ancak, park alanına giriş, çıkış ve katlar arası geçiş kısımları nedeniyle çok fazla boş alanın kalmasına da sebep oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte otomatik park sistemlerinde bu oluşan boşlukların da değerlendirilmesi fikrine yönelik olarak tarihte yapılan bir sistem mevcut. Bu anlamda yapılan ilk atılım olan Paris’teki Rue de Ponthieu Garajı, 1905 yılında araçların bir asansör ile katlar arasında taşınmasını sağlayacak bir sistemi uyguladı.

Daha sonra bu sistemi, en ünlülerinden biri olan ve Ferris Wheel’de olduğu gibi araçların tespih tanesi gibi dikey bir konumda taşınarak araç kutularına konması izledi. Ancak müşterilerin, araçlarını parktan çıkarma aşamasında çok süreler harcaması nedeniyle otomatik park sistemlerinin popülaritesi düştü. Ama dünyanın çeşitli yerlerinde hala bu sistem kullanılabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın