Görüş Bildir
Haberler
Tarih Boyunca İsmi Yanlış Okunan 10 Karakter

Tarih Boyunca İsmi Yanlış Okunan 10 Karakter

Vodafone
11.07.2014 - 14:47 Son Güncelleme: 11.07.2014 - 17:53

Kimler geldi kimler geçti derken anılacak öyle insanlar var ki tarihte, isimleri herkes tarafından farklı söylenir, bazen o mu değil mi diye karıştırılabilir. Neredeyse onca ün, ismi yanlış telaffuz edildiği için boşa gidecekmiş gibidir. İşte 

kaytmikoytmu.com

1. Dirk Kuyt

Kendisi isminin nasıl okunduğu hakkında en derin spekülasyonların yaşandığı insanoğlu olsa gerek. Aldığımız bilgilere göre Kayt da Kuyt da doğruymuş.

2. Wesley Sneijder

Bizler kestirmeden “Snaypır” olarak bir ortak nokta bulmuş olsak da doğru telaffuzu “Snaydır”, hatta turist gibi söylemek isterseniz “Snaydaa”.

3. Robin Van Persie

Persi, Porsi, Pirsi ve daha niceleri olarak anıldı Uçan Hollandalının adı. Kendisine “Pörsi” dediğinizde bakması daha olası.

4. Friedrich Nietzsche

4. Friedrich Nietzsche

Öyle bir adam ki, aforizmaları dilden dile değişmeden geçerken, ismi zaman içinde Nitçe olsun, Nisce olsun, Niyetçe olsun, bin bir çeşit hal almış. Doğrusu “Niçe”.

5. Aurélien Chedjou

Bir transferle tanıdık onu ama ismini henüz tam olarak okuyamadık. “Şecu” diyoruz kendisine.

6. Charlemagne

6. Charlemagne

Kral olmak, herkes tarafından tanınmak ama isminin doğru telaffuz edilememesi ne zordur, bilir misin? Aslına bakarsan zor değildir, zaten kim sana cesaret edip de “Şarlman” diyecek?

7. Pyotr Ilyich Tchaikovsky

7. Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Evet, lütfen, bana da bir Çaykovski. Açık olsun.

8. Sun Tzu

8. Sun Tzu

Okunuşu “San Zu” ama yazılışı daha zor, çünkü birden fazla. Şöyle ki: Sun Zi, Sun-tzu, Sun Tse, Ssun-ds. Ya, zor işte. Bunlar hep kimlik karmaşası.

9. Jean-Jacques Rousseau

9. Jean-Jacques Rousseau

Bir kelimeye bu kadar gereksiz harf eklenmesi, Fransız olmanın en büyük zorluklarından olabilir. Hemen sadeleştirelim: Jan Jak Ruso.

10. Paul Cezanne

10. Paul Cezanne

Modern sanatın babası olması bir yana adını telaffuz etmesi de bir nevi sanat. Şimdiye kadar Çezan, Sezane, hatta Sazan bile demiş olabilirler ona. Biz kısaca 'Sezan' diyoruz.

Bonus: Eyjafjallajökull

Bonus: Eyjafjallajökull

İnanın klavyeye gelişigüzel basmadık. Ama tabii kendimiz de yazamadık ve kopyala yapıştır yaptık. Bununla birlikte, okuyamıyoruz, kusura bakmayın.

Fikred Kuşkan

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
64
64
31
25
20
10