Görüş Bildir
Haberler
Taliban Askerlerini Uyardı: Selfie Çekmeyin

Taliban Askerlerini Uyardı: Selfie Çekmeyin

Taliban, 15 Ağustos'ta Afganistan’ın başkenti Kabil'in kontrolünü ele geçirdiğinden beri askerler sıklıkla kentte dolaşıyor. Askerler, görev dışındayken Kabil'in hayvanat bahçesindeki hayvanları ziyaret ediyor, eğlence parklarında çarpışan arabalara biniyor, doğaçlama güreşlere katılıyor ve ülkenin başkentindeki terk edilmiş evlerde kalıyor. Ancak Taliban yönetiminin savunma bakanı Mevlevi Muhammed Yakup, askerlerin eğlencelerinin son bulmasını ve özellikle selfie çekmelerini bırakmalarını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Wall Street Journal’in (WSJ) haberine göre, Taliban'ın kurucusunun oğlu olan Afganistan'ın yeni savunma bakanı, askerlere eğlenceyi bırakmalarını ve görevlerine odaklanmaları gerektiğini söyledi.

The WSJ'ye göre Taliban’ın savunma bakanı Mevlevi Muhammed Yakub, 'Atandığınız görevlere bağlı kalın. Şehitlerimizin kanıyla yaratılan statümüze zarar veriyorsunuz” dedi.

Yetkililerin güvenliğini tehlikeye sokabilir

Yetkililerin güvenliğini tehlikeye sokabilir

Yakın tarihli bir konuşmada  bakan, aynı zmaanda askerlere bu kadar çok selfie çekmeyi bırakmaları gerektiğini, çünkü bunun Taliban yetkililerinin güvenliğini tehlikeye atabileceğini söyledi. Yakub, “Bu fotoğraflar sosyal medyaya düştüğünde, grubun liderlerinin yerlerini ve faaliyetlerini ele verebileceği” konusunda uyarıda bulundu.

WSJ, Yakub'un ayrıca askerleri çok hızlı araba kullandıkları ve batılı modayı benimsedikleri için disipline ettiğini bildirdi.

WSJ, Yakub'un ayrıca askerleri çok hızlı araba kullandıkları ve batılı modayı benimsedikleri için disipline ettiğini bildirdi.

Taliban savaşçılarının artık omuz hizasında saçları, şık kıyafetleri ve beyaz spor ayakkabılarıyla görülmemesi gerektiğini söyleyen Yakub’un “Allah korusun böyle davranmaya devam edersek İslami sistemimizi kaybederiz” dediği aktarıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
11
8
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tahsin tepek

Yine yanlış bir haber başlığı. Terör örgütü taliban militanlarını uyardı olmalıydı! Taliban terör örgütüdür ve bu gerizekalılar asker değil teröristtir!

Muhammed Alabay

Sadece din diyen kafanın kimseye yararı yoktur işte. Kadınlara zaten hayatı zindan ettiler sıra erkeklere de gelecek.

tom lee jones

afyon heroin ihrac eden dunyayi hurafe ile zehirleyen talibani isidi polyanna yapan basini sakalindan mk.