Görüş Bildir
Haberler
Taksim'e Çıkmak İsteyenlere İzin Yok: Yüzlerce Kişi Gözaltına Alındı

Taksim'e Çıkmak İsteyenlere İzin Yok: Yüzlerce Kişi Gözaltına Alındı

Koronavirüs salgını ve sokağa çıkma yasağının gölgesinde kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e yürümek isteyen gruplara polis izin vermedi. Yüzlerce eylemci gözaltına alındı. İşçi sendikaları Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı, 1 Mayıs 1977'de katledilenler Kazancı Yokuşu'nda karanfillerle anıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak Mecidiyeköy'de toplanan bir grup Taksim'e yürümek istedi. Polis grubun yürüyüşüne için vermedi. Gruptaki yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Bir başka grup ise Tarlabaşı'ndan Taksim'e gitmeye çalıştı. Ancak bu gruptakiler de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Polisin Taksim ve çevresinde önlemleri sürüyor.

Şişli'de çok sayıda gözaltı

Şişli'de çok sayıda gözaltı

Şişli'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir grup, pankart açıp slogan attı. Kurtuluş'tan Osmanbey istikametine yürüyen gruba polis müdahale etti. Grup üyeleri gözaltına alındı. Sabahtan itibaren Şişli'de 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Polisin gruba sert müdahalesi kameraya böyle yansıdı 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'a ulaşan gruba müdahale

Galatasaray'a ulaşan gruba müdahale

Beyoğlu Tarlabaşı'ndan sloganlar eşliğinde toplanan bir grup, Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis bariyerlerini devirerek Galatasaray Meydanı girişine gelen eylemcilere polis müdahale etti. Eylemciler polis tarafından gözaltına alındı.

Valilik: 212 kişi gözaltına alındı

Valilik: 212 kişi gözaltına alındı

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, ' 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunma, Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakma ve basın açıklaması talebinde bulunan HAK-İŞ, TÜRKİŞ, Birleşik Kamu İş, Vatan Partisi ve TGB, Hak Sen, DİSK, TEÇ-Sen, SİME-Sen, SAHİMSen, DİSK(TMMOB-TTB-KESK) sendikalarının başvuruları, salgınla mücadele ve tam kapanma tedbirlerine uygun olmak kaydıyla Valiliğimizce değerlendirilerek belirli saat aralıklarıyla bu faaliyetlere izin verilmiştir' denildi.

Ancak yasadışı yürüşüylerin de olduğu belirtilen açıklamada, 'İl ve ilçe Hıfzıssıhha meclislerince alınan sokağa çıkma kısıtlaması ve tam kapanma tedbirlerini ihlal ederek izin verilen sendikalar dışında ve Taksim Meydanı'na çıkmak için toplanan kişiler hakkında Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca idari işlem yapılmıştır. Kaymakamlıklarımızca 2911 Sayılı Kanun uyarınca alınan kararlara aykırı olarak toplantı ve gösteri yapmak amacıyla toplanan, güvenlik güçlerimizce yapılan tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve mukavemetle karşılık veren toplam 212 kişi gözaltına alınmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştır' bilgileri yer aldı.

DİSK ve HAK-İŞ Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı

DİSK ve HAK-İŞ Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı
İçeriğin Devamı Aşağıda

HAK-İŞ ve DİSK ile çeşitli sendikaların temsilcileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla koronavirüs salgını tedbirleri altında Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve sendika üyeleri Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarını ziyaret etti. Hastane çalışanlarına gül ve karanfil dağıtan Arslan, tüm sağlık emekçilerinin gününü kutladı.

1977'de katledilenler unutulmadı

1977'de katledilenler unutulmadı

1 Mayıs 1977 yılında Taksim'de hayatını kaybedenler Kazancı Yokuşu'nda karanfillerle andı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçi Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) , Türk Tabipleri Birliği (TTB), üyesi bir grup 1977 1 Mayıs'ında hayatını kaybedenleri Kazancı Yokuşu'nda andı. Grup üyeleri '1 Mayıs' yazılı pankart açarak Gümüşsuyu'ndan Kazancı Yokuşu'na yürüdü. 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedeler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada hayatını kaybedenlerin isimleri okundu.

Çerkezoğlu taleplerini sıraladı

Çerkezoğlu taleplerini sıraladı

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ortak basın açıklamasını okudu. Çerkezoğlu 'Burada 1 Mayıs 1977'de yitirdiğimiz tüm canlarımızı, yoldaşlarımızı, arkadaşlarımızı anmak için toplandık. Bundan 44 yıl önce 1 Mayıs 1977'de burada arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. Bugün bir kez daha 1 Mayıs'ı pandemi koşullarında karşılıyoruz. 2021 1 Mayıs'ında 1977'de kaybettiğimiz arkadaşlarımızın talepleriyle, onların taleplerini ve mücadelesini bugüne taşıyarak yine alanlarda, meydanlarda, işyerlerinde en yaygın ve en coşkulu bir biçimde 1 Mayıslarımızı kutlayacağız. Bu 1 Mayıstaki taleplerimizi sizinle paylaşmak istiyorum. Herkese aşı sağlanması, herkese gelir desteği sağlanması, acil ve zorunlu işlerin dışında çarkların durması, toplumsal hareketliliğin durması şarttır. Kovid 19 bir iş kazası, sağlık çalışanları açısından da bir meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir. Kod 29 ve ücretsiz izin zulmüne son verilmelidir' dedi.

Yapılan açıklama sonrası Kazancı Yokuşu'na 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenler için karanfil bırakıldı. Grup üyeleri, Şişhane Parkı'na gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
72
40
13
9
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kal El

Ticaret Bakanı ozgur olmayan ulkelerde 1 Mayis kutlanmaz demisti, artik ozgur bir ulke olmadigimiz bu gun netlesti. Bakan zaten onaylamisti, artik sulari isi... Devamını Gör

selaminko

Bu artık kötü niyettir. Haklı davaya haksızlık gölgesi düşürmektir. Adamın konuşması için resmen ağzına laf veriyorsunuz yapmayın. Bugün sokağa çıkana kadar... Devamını Gör

Ercan

Dindarlar yapınca çomar momar deniliyor, luppocu dayı zaten günlerce linç edildi. Şimdi sokağa çıkma yasağı varken ki yasak olmasa bile pandemi başını alıp ... Devamını Gör

Resho

Ercan hadi bu sene Pandemi var , hadi geçen sene de vardı yahu şu tablo 20 yıldır istisnasız değişmedi. Artık taksim, Kızılay ve İstiklal'de bile her an biri... Devamını Gör