Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan'da 'Yolsuzluk Operasyonu': 11 Prens ve Onlarca Bakan Yolsuzluk Suçlamasıyla Gözaltında

Suudi Arabistan'da 'Yolsuzluk Operasyonu': 11 Prens ve Onlarca Bakan Yolsuzluk Suçlamasıyla Gözaltında

Batuhan
05.11.2017 - 09:40

Suudi Arabistan dün gece çok hareketli saatler yaşadı. Ajanslara önce Yemen'den başkent Riyad'a balistik füze saldırısı gerçekleştiği ve saldırının önlendiği haberi düştü. Bu saldırının hemen sonrasında ise Ulusal Muhafızlar Bakanı ile Deniz Kuvvetleri Komutanı görevlerinden alındı. Ancak Suudi ülkesinin hareketli gecesi daha yeni başlamıştı. Güvenlik bürokrasisindeki önemli görevden almaların ardından ajanslara bazı Suudi prens, eski bakan ve iş adamlarının da gözaltına alındığı haberleri düşmeye başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemen’den, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a balistik füze saldırısı düzenlendi. Dün akşam geç saatlerde meydana gelen saldırının, başkent Riyad’da yer alan Kral Halid Uluslararası Havalimanı’nı hedef aldığı belirtildi.

Balistik füze saldırısı yapıldı

Kabinede görevden almalar

Kabinede görevden almalar
  • Kraliyet Muhafızları Bakanı olarak görev yapan ve birkaç ay önce görevinden azledilen eski Veliaht Prens Muhammed Bin Nayif'e yakınlığı ile bilinen Emir Mutab bin Abdullah bin Abdulaziz görevden alınarak yerine Emir Halid bin Abdulaziz Al Mukrin atandı.

  • Kral Selman'ın imzaladığı kraliyet kararnameleri kapsamında, Ulusal Muhafızlar Bakanlığı'na da Prens Halid bin Ayyaf atandı.

  • Ekonomi ve Planlama Bakanlığı görevini yürüten Mühendis Adil bin Muhammed Fakih de azledilerek yerine Muhammed bin Mezid Et-Tuveyciri getirildi.

Deniz Kuvvetleri komutanı da görevden alındı

Deniz Kuvvetleri komutanı da görevden alındı

Kabine değişikliklerinin yanısıra Suudi Arabistan'daki kuvvet komutanlıklarından Deniz Kuvvetlerinde de değişiklik yapıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Abdullah bin Sultan bin Muhammed görevinden alınarak yerine Amiral Fehd bin Abdullah el-Gafili atandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yolsuzlukla mücadele komisyonu kuruldu, gözaltılar var

Yolsuzlukla mücadele komisyonu kuruldu, gözaltılar var

Al Arabiya'nın haberinde ise, 11 prens ve görev başındaki 4 bakanın yanı sıra, 'onlarca' eski bakanın da Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın başkanlığındaki yeni yolsuzlukla mücadele komisyonunun talimatıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan isimler hakkında bilgi verilmezken, aralarında bir kadının da olduğu ve bu kişilerin yolsuzluk nedeniyle gözaltına alındıkları ifade edildi.

Gözaltı sebepleri yolsuzluk

Gözaltı sebepleri yolsuzluk

Haberde 'Kolera ile ilgili ve Cidde'deki atık suyu projesi usulsüzlüğü' gibi birden fazla yolsuzluk dosyası nedeniyle gözaltıların gerçekleştirildiği kaydedilirken, resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.

Komisyonun mal varlığını dondurma, gözaltı ve yurtdışı yasağı yetkisi var

Komisyonun mal varlığını dondurma, gözaltı ve yurtdışı yasağı yetkisi var

Ülkedeki rüşvet ve yolsuzlukların engellenmesi için Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında kurulması kararlaştırılan komisyonun, ülkede yolsuzluk ve rüşvete bulaşan kişi, kurum ve kuruluşlarla mücadele edeceği belirtildi. Komisyonun gerekli incelemelerden sonra yolsuzluk yaptığı kesinleşen kişi, kurum ve kuruluş yetkililerinin mal varlıklarını dondurma, haklarında gözaltı kararı verme ve yurtdışı çıkış yasağı koyma yetkilerinin olacağı ifade edildi.

Yaşananlara sosyal medyadan da farklı yorumlar yapıldı...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
52
18
7
7
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hasan Burak Saral

halkımı çöllere davet ediyorum.

rihamahir

dedi üstün zeka...

alpagut-han

ne yolsuzluğu? başında başka bir prensin bulunduğu hiç bir komisyona güven olmaz..taht kavgası bildiğin..ne kdar aşağılayıcı bir yönetim şekli koca ülkeyi te... Devamını Gör

alpagut-han

orda söylenmek istenene bak dallama...ergen kaynıyorsa burası siktirgit ne işin var burda lefjdfvbnjdkm amk cahili..

feyk

balistik fuzelerin hepsini %100 basariyla durdurabilcek hic bir hava savunma sistemi yok. soylenenler yalan acik. bizdeki havalanan f16 lar gibi pis isler d... Devamını Gör