Görüş Bildir
Haberler
Sürekli Toz Almaktan Sıkılanlar İçin: Eşyalarınızın Toz Tutmaması İçin Bilmeniz Gerekenler

etiket Sürekli Toz Almaktan Sıkılanlar İçin: Eşyalarınızın Toz Tutmaması İçin Bilmeniz Gerekenler

miray soysal
02.03.2024 - 12:47

Bu içeriğimiz, evinizdeki toz birikimini azaltmanıza ve eşyalarınızı daha temiz tutmanıza yardımcı olacak pratik ipuçlarını içeriyor.

Hazırsanız başlayalım👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gereksiz eşyalardan kurtul gitsin!

1. Gereksiz eşyalardan kurtul gitsin!

Aslında çok basit olan ama genellikle ihmal ettiğimiz bir yöntem, gereksiz eşyalardan kurtulma kuralıdır. Toz almakla ilgili en kalıcı çözüm budur. İlk duyduğunda saçma gelebilir, ancak bu öneri oldukça mantıklıdır. Uzun süredir kullanmadığın ya da artık ihtiyaç duymadığın eşyaları ortadan kaldırarak, toz tutma potansiyelini azaltırsın ve dolayısıyla temizlik için silmen gereken eşyaların sayısı azalır. Bu sadece temizlik açısından değil, aynı zamanda evindeki hareket alanını da genişleterek sana fayda sağlar. Hatta daha da ileri giderek, kendine ayırabileceğin zamanı artırır. Çünkü daha az eşya, daha az dağınıklık ve daha az toz demektir.

2. Halı kullanımını sınırlandırabilirsin.

2. Halı kullanımını sınırlandırabilirsin.

Halılar, toz ve kirin birikmesine neden olabilecek potansiyel bir kaynaktır. Daha az halı kullanarak, tozun ve kirin birikme potansiyelini azaltabilirsin ya da tüylü halılar yerine düz dokulu veya düşük tüylü halı çeşitlerini tercih ederek, tozun daha kolay temizlenmesini ve eşyalarının daha az tozlanmasını sağlayabilirsin.

3. Güçlü bir elektrik süpürgesi hayat kurtarır!

3. Güçlü bir elektrik süpürgesi hayat kurtarır!

Toz ve kiri etkili bir şekilde temizlemek için güçlü bir elektrik süpürgesi kullanmak önemlidir. Yüksek emiş gücüne sahip bir süpürge, halını ve mobilyalarını derinlemesine temizleyerek toz ve kir birikimini azaltacaktır.

4. Hava temizleyicisi

4. Hava temizleyicisi

Hava temizleyicileri, güçlü hava akımlarıyla odanın her köşesine temiz hava sağlar. Bakteri, virüs, polen, evcil hayvan kepeği, ev tozu ve diğer kirleticileri etkili bir şekilde filtreleme gücüne sahiptir. Evde hava temizleyiciler kullanarak toz ve diğer kirleticileri azaltabilirsin Bu, eşyalarının daha az tozlanmasına ve daha temiz kalmasına yardımcı olacaktır.

5. Duvar silmek genelde unutulur!

5. Duvar silmek genelde unutulur!

Genellikle göz ardı ettiğimiz bir konu olan duvar silme, aslında oldukça önemlidir. Evimizdeki duvarlar, tozun birikmesi için uygun alanlardır. Diğer temizlik işlemleri kadar sık yapılmadığından, duvarlarda kolayca toz birikebilir. Duvarları, birkaç ayda bir nemli bir paspas ya da havlu ile silmek, tozun birikimini azaltmaya ve evin genel temizliğini artırmaya yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kapalı dolaplar tercih et.

Raflar ve açık dolaplar görsel olarak hoş görünse de, toz birikimine neden olabilirler. Eşyalarını tozdan korumanın etkili bir yolu, kapalı dolaplarda muhafaza etmektir. Eşyalarını kapalı dolaplara yerleştirerek, tozun doğrudan temasını engelleyip temiz tutabilirsin.

7. Bakım önemli tabii💋

7. Bakım önemli tabii💋

Evcil hayvanlarımızın tüyleri ve döküntüleri, sürekli olarak toz oluşturabilir. Kendimizi ve sevimli dostlarınızı mutlu etmek için, onların temizlik rutinlerini düzenli olarak yapmayı unutmamalıyız.❤

8. Perde Temizliği

8. Perde Temizliği

Geniş yüzeyleri ve tekstil yapısı, perdelerin toz parçacıkları ve toz akarları için ideal bir ortam olmasına neden olur. Bu nedenle, günlük temizlikte ihmal edilen ve kolayca toz tutabilen perdelerin düzenli olarak temizlenmesi önemlidir.

9. Tozu alırken kullanılan yöntem oldukça önemlidir.

Kuru bir bezle yapılan toz temizliği genellikle etkisizdir çünkü sadece tozları başka yerlere dağıtır. Bunun yerine siz temizliği Philips'e bırakın, siz keyfinize bakın. Philips kablosuz dik süpürgeleri ve robot süpürgeleriyle temizlikte en büyük yardımcın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
6
6
5
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın