Görüş Bildir
Haberler
Süper Mario Hakkında Bilinmeyen 7 Şey

Süper Mario Hakkında Bilinmeyen 7 Şey

Doğancan Bedir
10.12.2014 - 01:50 Son Güncelleme: 10.12.2014 - 12:49

Süper Mario Hakkında Bilmediklerimiz

Herhalde buradaki herkes hayatının bir evresinde Süper Mario oynamıştır. Gelin size oyun tarihindeki en önemli yapımlardan biri olan Mario hakkında çoğu kişinin bilmediğini düşündüğüm birkaç şeyden bahsedeyim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Mario ismi aslında karakterimizin adı değil soyadıdır. Çünkü oyunun asıl ismi 'Super Mario Brothers' yani 'süper mario kardeşler'. Oyundaki diğer karakterin isminin Luigi olduğunu zaten biliyorsunuz. Asıl karakterin adının da kesin olmamakla birlikte Mario olduğu kabul edilir. Yani Mario Mario ve Luigi Mario.

2.

2.

Oyunda alınca büyüdüğümüz mantar gerçekten de var olan bir mantar türü. Adı amanita muscaria ve görünümü şöyle . Zehirli bir mantar olmakla birlikte, yiyenlerde halüsinatif bir etki oluşturuyor ve yiyenlerin kendilerini büyük hissetmesine sebep oluyor.

3.

4.

Mario ilk tasarlandığında tesisatçı değil marangoz olarak tasarlanmıştır. İlk çizimlerinde mario silahlıdır ve sırtında jetpack vardır. Ayrıca kendisinin doktorluk yapmışlığı da vardır.

5.

5.

The super mario bros. el kitabında mantar krallığı halkının tuğlalara dönüştüğü söylenir. Yani aslında kırdığımız her tuğlada bir insanı öldürdüğümüz de söylenebilir. Bu açıdan mario bir seri katildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

Luigi ismi japonca ''ruiji'' kelimesinden gelmektedir. Anlamı ise: ''similar''.

Mario'nun kötü karakter olarak bulunduğu tek oyun donkey kong 2'dir. Bu oyunda mario, gorili bir kafese hapsetmiştir. Ayrıca wario adında mario'nun kötü bir zıt karakteri de bulunmakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
76
40
33
28
19
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?