Görüş Bildir
Haberler
Süleyman Yeşilyurt'a 'Atatürk'e Hakaret'ten 15 Ay Hapis Cezası: Mahkeme Cezayı Erteledi

etiket Süleyman Yeşilyurt'a 'Atatürk'e Hakaret'ten 15 Ay Hapis Cezası: Mahkeme Cezayı Erteledi

FreiGeist
01.11.2017 - 11:21 Son Güncelleme: 01.11.2017 - 18:08

TV Net'te yayınlanan 'Derin tarih' adlı programda söylediği sözler nedeniyle, Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanıp ilk duruşmada tahliye edilen Süleyman Yeşilyurt’a bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Ceza ertelendi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Süleyman Yeşilyurt ile aynı zamanda kızı olan avukatı Berrin Yeşilyurt katıldı.

Son sözü sorulan sanık Yeşilyurt, 'Beraatimi istiyorum' dedi.

Mahkeme, sanık Süleyman Yeşilyurt’un "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik'' suçundan ise beraatine karar verdi.

Mahkeme, sanık Süleyman Yeşilyurt’un "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik'' suçundan ise beraatine karar verdi.

'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' suçunun işlendiğine hükmeden mahkeme, Yeşilyurt'u 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak, cezayı erteledi.

Atatürk'e, manevi kızı Afet İnan'a ve annesi Zübeyde Hanım'a yönelik skandal ifadeler büyük tepkiye yol açmıştı.

TV Net’te yayınlanan, Yavuz Bahadıroğlu, Süleyman Yeşilyurt ve Mustafa Armağan’ın katıldığı “Derin Tarih” isimli programında, Cumhuriyetin ilk tarih profesörlerinden olan ve Atatürk’ün manevi kızı olarak bilinen Afet İnan'ın 'Çankaya’nın nikahsız 'Fist Lady’si' olduğu öne sürülmüştü.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Yeşilyurt, bir süre sonra Bakırköy Adalet Sarayı'na giderek teslim olmuştu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından soruşturma yürütülen Süleyman Yeşilyurt hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı. 

Bakırköy Adalet Sarayı'na giderek teslim olan ve çıkarıldığı mahkemece ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçlarından tutuklanan Yeşilyurt, ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan, derginin mayıs sayısında yer alan yazısı nedeniyle ''Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
447
155
40
22
11
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çapulcu Kayra

özgür düşünce kisvesi altında kendi annesine küfür etmek gibi bişey bu yobazların yaptığı. elbet bu saltanatınız sona erecek o zaman Atatürk e uzanan diller... Devamını Gör

devrimzer2

cumhurbaşkanına hakaret et hemen cezaevi açığa alınma bilmem ne Atatürk'e hakaret et cezan ertelensin ne alâ memleket !!

Pasif Kullanıcı

Tayyibe sövseydi kendisini içeri,çalışan aile üyelerini de görevden almışlardı....