Görüş Bildir
Haberler
Sübye Nedir, Nasıl Yapılır? İşte 10 Eylül MasterChef 2021 Beğendili Sübye Tarifi

Sübye Nedir, Nasıl Yapılır? İşte 10 Eylül MasterChef 2021 Beğendili Sübye Tarifi

Müge Kakşi
10.09.2021 - 23:02

Tv8 ekranlarının sevilen programları arasında yer alan MasterChef'te Dokunulmazlık Oyunun'da yarışmacılar beğendili sübye yapmaya çalıştı. Ayvalık Cunda Adası'na konuk olan MasterChef yarışmacıları Cunda'da çokça tercih edilen mezeler arasında olan Sübye'yi yaptı. Peki Sübye nedir? Sübye nasıl yapılır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Özellikle yaz aylarında turistik bir yer olan Cunda Ada'sında yemeklerin yanında meze olarak yapılan Sübye 10 Eylül akşamı MasterChef'te yarışmacılar tarafından yapıldı. Aynı zamanda sağlıklı bir besin olan sübyenin nasıl yapıldığı ise oldukça araştırıldı. İşte sübye tarifi...

SÜBYE NEDİR?

Bir adı da mürekkep balığıdır. Kalamar, Sübye ve Ahtapot aynı familyadan deniz ürünleridir. Rengi kirli sarı, siyah şeritleri ile kahverengine çalar. Şeritler veya halkalar halinde kesilerek mercan, çipura karagöz gibi balıkların avında kullanılır. Eti sert olduğundan iğneden kolay çıkmaz ve balıklar kolaylıkla tutulur.

Sübye denilince bir akla gelen şey ise tatlılarda kullanılan malzemedir. Pirinç sübye olarak adlandırılan bu ürün kıvamı en iyi vermesi ile tercih edilir. Bir de sübye şerbeti vardır bilinen. Sübye şerbeti ya da kavun çekirdeği şerbeti olarak bilinen bu lezzet yüzyıllar öncesinden gelen bir Ege tarifi. Sübye şerbeti tarifi için ilk yapmanız gereken kavun çekirdeklerini güneşte kurutmak olacak.

BEĞENDİLİ SÜBYE NASIL YAPILIR?

Ayvalık restoranlarının meze menüsünde önünüze çıkacak bir diğer mezelerden birisi de beğendili sübye. Sübye, genellikle kalamarla karıştırılan bir deniz böceği türü. Ayıklanan sübyelerin defneyaprağı ve şaraplı suda haşlanmasından sonra, kese gibi olan kısmına karides ve beğendi konmasıyla yapılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın