Görüş Bildir
Haberler
Squid Gamein VIP’leri Açıklandı! Hayvan Maskeleri Ne Anlatıyor?

Squid Gamein VIP’leri Açıklandı! Hayvan Maskeleri Ne Anlatıyor?

GNS
19.10.2021 - 19:17

Dijital içerik platformu Netflix’in gündem yaratan dizisi Güney Kore yapımı Squid Game furyası durulmuyor. Dizinin her farklı sahnesi ayrı olay olurken bu sefer de son bölümlerde gördüğümüz VIP’ler hakkındaki bilgi herkesin dikkatini çekti. Yarışmacıları izlemek için oyuna katılan ve para ödülünü finanse eden VIP’lerin yüzlerini sakladıkları maskelerin anlamları ortaya çıktı. İşte Squid Game’in VIP’lerinin maskelerinin anlamları…

17 Eylül’de yayına giren ve ilk günden beri tüm ilgileri üstüne çeken Squid Game dizisi dünya genelinde 111 milyon izlenmeye ulaşarak platformun en dikkat çeken içeriği oldu. Seri esnasında başrol karakterleri herkesi heyecanlandırsa da son bölümlerde karşımıza gelen ve herkesi şaşırtan VIP üyeler dizideki önemli ayrıntıların arasında yer aldı. Yüzlerini göstermeyen ve gösterişli maskelerle izleyici olarak katılan karakterlerin maskeleri aslında ne ifade ediyor? Haberimizde sizin için derledik…

Squid Game’de Maskeler Ne Anlama Geliyor?

Squid Game’de Maskeler Ne Anlama Geliyor?

Independent Türkçe'nin haberine göre Squid Game'in gerçeküstü hayvan maskeleri, VIP'lerin ölümcül oyunlara insanlık dışı bakışlarını ima edecek biçimde tasarlandı. Maskeler aynı zamanda altından yapılmış olmaları nedeniyle güç ve zenginliği temsil ediyor. Bununla birlikte bazı hayvan maskelerinin daha derin anlamları olabilir. 

Örneğin geyik bazı bölgelerde şamanları cennete götüren ilahi hayvanlar olarak kabul ediliyor. Bu da maskeyi takan kişinin dini veya manevi bir lider olduğu anlamına gelebilir.

Öte yandan kaplan maskesi Güney Kore'nin simgelerinden biri olarak görülen Sibirya kaplanına atıf içeriyor ve muhtemelen bir siyasetçiye ait.

Boğanın finans sektöründe yaygın kullanılan sembollerden biri olması nedeniyle boğa maskesinin bir borsacıya ait olabileceği düşünülüyor.

Daha sonra Oh Il-nam olduğu ortaya çıkan VIP'ninse baykuş maskesi takması onun zekasına bir göndermeyi barındırıyor. Dolayısıyla dizinin muhtemel gelecek sezonları maskelerin ardındaki güçlü isimlerin sırlarını açığa çıkarabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın