Görüş Bildir
Haberler
Spor Toto Süper Lig'in Penaltı Dosyası: 307 Karşılaşmada 94 Penaltı Kararı

Spor Toto Süper Lig'in Penaltı Dosyası: 307 Karşılaşmada 94 Penaltı Kararı

Batuhan
24.05.2016 - 13:12

Spor Toto Süper Lig'de 2015-16 sezonunda hakemler, 94 kez penaltı kararı verdi.

Futbolcular, kullanılan atışlardan 75'ini gole çevirirken, 19'undan ise yararlanamadı. Sezon içinde 307 karşılaşmada 94 penaltı kararı verildi. Ligde yer alan tüm takımlar penaltı atışı kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray ve Çaykur Rizespor lehine 9 kez penaltı noktası gösterildi. Sarı-kırmızılı ekip tüm penaltı atışlarını gole çevirirken, Karadeniz ekibi bunlardan 6'sını gol yaptı. Fenerbahçe 8, Trabzonspor ise 7 kez penaltı atışı kullandı. Sarı-lacivertliler penaltıların 6'sını gole çevirirken, ikisinden ise yararlanamadı. Trabzonspor ise atışlardan 4'ünü kaçırırken, üçünde başarılı oldu.

Aleyhine en çok penaltı verilen ekipler

Aleyhine en çok penaltı verilen ekipler

Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Kayserispor ve Trabzonspor aleyhine en çok penaltı kararı verilen ekipler oldu. Bu takımlar için hakemler 8 kez penaltı noktasını gösterdi.

Şampiyon Beşiktaş ile UEFA Avrupa Ligi'ne katılma başarısı gösteren Osmanlıspor'un aleyhine verilen penaltılar gol olmadı. Siyah-beyazların 2, başkent ekibini ise bir kez aleyhine verilen penaltılar golle sonuçlanmadı.

En çok penaltı verilen haftalar

En çok penaltı verilen haftalar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ligin 18, 19, 25 ve 29. haftasında hakemler 6'şar kez penaltı noktasını gösterdi. 18, 19 ve 25. haftadaki penaltı atışları golle sonuçlanırken, 29. haftada ise 4 penaltı vuruşundan yararlanılamadı.

29. haftada Fenerbahçeli Fernandao, Antalyasporlu Eto'o, Medipol Başakşehir'den Emre Belözoğlu ve Çaykur Rizesporlu Deniz Kadah penaltı atışlarından yararlanamayan isimler oldu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın