Görüş Bildir
Haberler
Soylu'nun Gülen'i Övdüğü Konuşması İnternet Sitesinde Yayında Duruyor

Soylu'nun Gülen'i Övdüğü Konuşması İnternet Sitesinde Yayında Duruyor

Emre Ordu
25.08.2022 - 00:23 Son Güncelleme: 25.08.2022 - 10:13

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2013 yılında Fethullah Gülen'den övgüyle bahsettiği konuşmasının şahsi internet sitesinde yayında olduğu ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Barış Terkoğlu, Halk Tv'de Sözüm Var programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2013 yılında AK Parti hükümet ile Gülen cemaati arasında başlayan dershane krizi üzerine yaptığı bir konuşmada Fethullah Gülen'den övgüyle bahsettiği konuşmasının Soylu'nun kişisel internet sitesinde yayında olduğunu açıkladı.

O dönem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Soylu o konuşmasında 'Bir taraftan sabahtan akşama kadar Sayın Başbakana, diğer yandan da gönlümüze sevgisi kapsamış hocaefendiye hakaretler bizi üzmektedir. Burada hükümet samimiyetle adım atmaktadır. Biz birlik ve beraberlikle bu noktaya geldik. Allah korusun eğer bunu zedelersek, bunu iyi yönetemezsek büyük bir felakete doğru gideriz' ifadelerini kullanmıştı. 

Soylu, 23 Kasım 2013 günü, Kütahya’da partisinin Siyaset Akademisi’ndeki konuşmasında şunları kaydetmişti:

'Hükümetle cemaat arasında, bir çatışma alanı ortaya konuluyor ise bu da yanlış olur. Burdan bir kavga çıkarmayalım, birbirimizi üzmeyelim, incitmeyelim. Hele sosyal medyadaki rezillikleri görünce iğreniyorum. Bir taraftan sabahtan akşama kadar Sayın Başbakana, diğer yandan da gönlümüze sevgisi kapsamış hocaefendiye hakaretler bizi üzmektedir. Burada hükümet samimiyetle adım atmaktadır. Biz birlik ve beraberlikle bu noktaya geldik. Allah korusun eğer bunu zedelersek, bunu iyi yönetemezsek büyük bir felakete doğru gideriz. Bu proje, Türkiye’de gelecek nesil için iyi bir adımdır. Herkes bu adıma ehemmiyet vermeli, hükümetimize itimat etmelidir. Özellikle vazoyu çatlatmamakla beraber, herkes görevini yerine getirmelidir. Hükümetin önerdiği teknolojiye ayak uydurmalıyız, birbirmizi üzmeyelim. Birbirimizi rencide edecek, yaralayabilecek sözlerden çekinmeliyiz.'

Soylu'nun internet sitesinde yayında olan o konuşma metni👇

Soylu'nun internet sitesinde yayında olan o konuşma metni👇
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
75
37
11
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet UĞUR

Peki fetö'nün siyasi ayağı değilde nedir bu o zaman. Binlerce garibin fetullahçı diye kamudan atılırken, siyasi ayağına neden dukunulmadı.

yengegeldikmi

Yalandan verilen kurbanlar onlar. Bizlerin gözünü boyamak için. Yoksa sistem hiç değişmedi.

Pasif Kullanıcı

doncu fütücü sülüden herşeyi beklerim...

Kübra

Devlet adamı yanılırsa vatandaş nasıl yanılmasın ki. Birçok insan soruşturma geçirdi falan. Şaşırmamak gerek. CEMAATLER KAPATILMALIDIR.