Görüş Bildir
Haberler
Sovyet Rüyası Atomic Heart'ta Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Sovyet Rüyası Atomic Heart'ta Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Yer

Deniz Ünsal
05.03.2023 - 14:09

Etkili bir çıkış yapan Atomic Heart, Sovyet Rusya'da fütüristik bir tesiste  geçen birinci şahıs nişancı oyunu. Robotlar tarafından ele geçirilmiş bu tesiste zorlu savaşlara girip silah yükseltmeleri için oradan oraya koşarken etrafta bakılacak bir sürü garip ve güzel yer var.

Kaynak: https://gamerant.com/best-areas-atomi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Yolunu kaybetmiş bir denizaltı.

8. Yolunu kaybetmiş bir denizaltı.

Evet fütüristik bir yerdeyiz, alternatif bir evren ve evet aşırı çekici robotlar var. Ama bunların hiçbiri devasa bir denizaltının nasıl yolun üstüne oturduğunu anlatmıyor. Oyunda içine girilmese de bu denizaltının boyutu gerçekten devasa.

7. Bahçe işlerinde başarılı bir arena.

7. Bahçe işlerinde başarılı bir arena.

Oyunun açık dünyasına kavuştuğumuz ilk kısımda Arena karşımıza çıkıyor. Daha sonraları burada geçireceğimiz boss savaşlarını bir yana bırakırsak oldukça etkileyici bir park gibi duruyor.

6. İşçi ve Çiftçi Kadın Heykeli

6. İşçi ve Çiftçi Kadın Heykeli

Atomic Heart ile ilgili ilginç bir bilgi: Oyundaki bazı yapıtlar ve yerlerin gerçekten de Rusya'da bulunanlardan esas alındığını biliyor muydunuz? 

Evet bunlardan biri de İşçi ve Çiftçi Kadın Heykeli. Sovet dönemlerinden kalma bu eserin bu alternatif evrende olması da oldukça güzel ve etkileyici.

5. Kolektif Zihin Heykeli

5. Kolektif Zihin Heykeli

Tesisin tepesinde duran bir güzel heykel daha. Bunun gerçek bir heykelle bağlantısı yok ama Sovyet dönemindeki yöneticilerin ıslak rüyalarını süsleyen bir düşüncenin maddesel dünyada dışavurumu. Tüm zihinleri bir araya getirmeyi amaçlayan Kollektive 2.0'ın çıkışını simgeleyen bu heykelde bir erkek ve bir kadın sinir uçları ile tek bir zihne bağlanıyor. Herkesin uyum içinde çalışması rüyasıyla ortaya çıkan bu heykel sonraları ise sadece kötü bir hatırlatıcı oluyor.

4. Maya Plisetskaya Tiyatrosu

4. Maya Plisetskaya Tiyatrosu

Tüm görkemi ile duran bu tiyatronun, tarihin acı sonuçları yüzünden bomboş kalması aslında biraz üzücü. Ancak tiyatronun asıl özelliği ise yerin altında başlıyor. Tüm tiyatro aslında bir deney alanı ve insanların robotik oyunculara nasıl tepki vereceğini ölçüyor. Oyunda Chirper'ları buldukça tiyatronun zaman içinde nasıl değiştiğini de görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Deney alanları.

3. Deney alanları.

Birçok bulmaca içeren ve ayrı ayrı hikayeleri barındıran deney alanları tesisin dört bir tarafına yayılmış. Diğer gezegenlerdeki yaşama hazırlık gibi bir amaç uğruna hazırlanan bu deney alanlarında her şeyin iyi gittiği söylenemez tabii.

2. Köprü ve titan.

2. Köprü ve titan.

Gitmesi can sıksa ve arabayla ezmeniz gereken birçok düşman barındırsa da arka planda Titan adlı heykel ve köprünün mimarisi ile muhteşem bir manzara oluşturuyor.

1. Müze.

1. Müze.

Oyuncuların girmeleri gereken bir mekan olarak Müze, çok fazla hikaye ve oynayanları şaşkına çevirecek bilgileri barındırıyor. İç organlarını gösteren polimer camdan bir balina ise müzenin en güzel eserlerinden biri.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın