Görüş Bildir
Haberler
Soner Arica Yazio: Kim Olduğumuz Kendimizi İlgilendiriyor; Şarkılarımız İlgi Alanına Girenleri

etiket Soner Arica Yazio: Kim Olduğumuz Kendimizi İlgilendiriyor; Şarkılarımız İlgi Alanına Girenleri

Soner Arıca
02.10.2020 - 11:00 Son Güncelleme: 26.10.2020 - 15:34

konu hiç magazinsel hale dönüşmeden ortasından girmek istiyorum bahçeye. Bu sektörde yol aldığım onca zamanda hem birebir tanıklığım, hem de başkalarından duyduğumda anlamlı bulamadığım bir davranış modeli var.

bu modelde, alanında adını bir şekilde duyurmuş biri, hizmet almak istediği herhangi bir durumda, oluşabilen en doğal aksama ya da yanlışlıklar karşısında, servis yapana 'sen benim kim olduğumu biliyor musun ?'  diye soruyor. Neresinden baksak gereksiz ve saçma bir soru. Yahu kasıtlı yapılmamış bir aksaklık, senin kim olduğun bilinince mi gerçekleşmeyecek? böyle bir mistik güç var da bize mi öğretmediler.

en çok valeler, garsonlar, kasiyerler maruz kalıyorlar bu taşkın öfkeli soruya. Belki istisnaları vardır bilmiyorum o sırada servis bekleyen de çok gerekmediği halde mağdur olmuştur filan (yine de hak 'benim kim olduğumu biliyor musun? çıkışıyla aranmaz) ama kim olma meselesi sorunu çözemiyor malesef.

şimdi çok örneğini biliyorum, birkaç isim ve olay hemen sayabilirim fakat derdim kişilerle değil. o kişiyi bu davranışa itecek bilinçle daha ilgiliyim. ilgiliyim çünkü ben de karşılaşabilirim. aynı mahallede işimiz gücümüz oluyor bazen. tabi bu soruyla karşılaşsam, muhtemelen 'kim olduğunuzu bilmiyorum, niye bilmem gerekiyor?' diyeceğim.

kim olduğunu bileceğimiz kadar sızamamışsın işte o hayata, bunun için zaman gerekir, uzun yolculuklar gerekir, defalarca değil bir kerede olacaksa çok etkili bir tanışma gerekir... hasbelkader esen bir rüzgarın etkisiyle girilen hayatlarda rüzgar dinerse ilerleyecek yol bulamayabilir dal parçası.

her mesleğin ve tabi yaşama sanatının yeni yolcusunda tanık olabileceğimiz bu durumu bir şekilde müzikle ifade alanı arayan yolculara bağlayarak bitirmek istiyorum (varsa bu şekil tabansız içgüdüsü olanlar kendilerine uyarlasınlar)...

kim olduğumuz biz ilgilendiriyor; şarkılarımız da ilgi alanına girenleri...

evet demode bir şöhret algısı var (bak başlı başına yine bir yazı konusu) ve artık geçerli olmayan o algı 'bir şarkın sevilip çıktığında, çok dinlenenler arasına girdiğinde, sen de çok takip edilen çok tanınan birisindir ve kendine ayrıcalıklı bir hava katman gerekir' der, ama 'demode' diyorum demode... kulaktan dolma bilgilerle yürünmez her yol.

şarkılarımız, ilgi alanlarına girenleri ilgilendiriyor, asıl kaynak şarkının ne anlattığı, başka birisinden de dinlesek hikayemizden olup olmadığı, ruhumuza temas edip etmeyeceği çok değişmeyek. Elbette bunu bize geçiren ses rengi ve yorumun önemi var ama asıl meseleden daha büyük deği bu önem.

sormamak lazım bir başkasına 'benim kim olduğumu biliyor musun?' diye. bunun yerine kim olduğumuzu ortaya koyacak daha çok şarkılar, sürdürülebilir başarı ve iyilik yansımaları dolu davranışlar v.s  taşsın dışarıya, ruhumuzdan, bedenimizden. 

ve en önemlisi olağan akışında bir aksaklığın bizim kim olduğumuzla hiçççç alakası yok. O sırada içinde bulunduğu durum sebebiyle; bu saçma ve gereksiz, sözümona ezici davranışa tam cevabı veremeyen kişi yerine, covid19'a sorulsun mesela; 'benim kim olduğumu biliyor musun?' diye...

not1: kasıtlı canınızı sıkıyorlarsa, onlara antipatik nasıl gelmem diye düşünmeye başlayabilirsiniz, emin olun servisi yapacak olan sosyopat değilse kasıtlı bir şey olmaz, ya da kırk yılda bir olur, yine de konumuz olan soru durumu çözüme ulaştırmıyor

not2: ben şarkı dedim, müzik dedim ama ısrarla altını çiziyorum herkes kendi yolculuğunda ilgili obje neyse onu koyup düşünsün konuyu... zaten onaylamadığımızı yapmaya meyilliler anladılar bile, bunu anladıkları için de kısa süreli alkışlayabiliriz, tüm açıklığıyla anlattığımızda davulun sesini duymamakta ısrar edenler de var :)

Twitter

Instagram

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nilflora

Ne diyorsun soner bey.(?!)