Görüş Bildir
Haberler
Son Dönemlerde Büyük Rağbet Gören Suni Çimin Kullanıldığı Alanlar Sizi Çok Şaşırtacak

Son Dönemlerde Büyük Rağbet Gören Suni Çimin Kullanıldığı Alanlar Sizi Çok Şaşırtacak

Son dönemlerde suni çimin kullanım alanları artıyor. Bu artışın yaşanmasına en büyük sebep, suni çimin ergonomik yapısı ve uzun ömürlü olması. Dünyanın en meşhur stadyumlarından, evlerinize uzanan suni çimin hikayesini gelin birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Balkonunuza Kattığı Havaya Çok Şaşıracaksınız!

Balkonunuza Kattığı Havaya Çok Şaşıracaksınız!

Evimiz sığındığımız birinci limanımız. Günün stresini, yorgunluğunu atmak için ilk akla evimiz gelir. Sadece barınmak için kullanmadığımız evler, artık tüm ihtiyaçlarımızı karşılayan birer kale haline geldi. Nefes almak istediğimizde ilk ziyaret ettiğimiz lokasyon balkon, teras veya bahçe oluyor. Günün stresini atabileceğimiz bu açık alanlar, sevdiklerimizle güzel vakit geçirmek için harika imkanlar sunuyor. Fakat açık alanların keyifli hale gelebilmesi için peyzaj dizaynının dikkatli yapılması şart. Suni çimler işte bu noktada büyük yardımcınız oluyor. Doğal çimin ihtiyaçlarına gerek duymayan suni çim, evinizi hem yeşille buluşturuyor hem de ekonomik opsiyonları da beraberinde getiriyor. Evinizdeki açık alana uygun boyutlarda konumlandırmasını yapabileceğiniz suni çimi sulamanız, kesmeniz gerekmiyor. Güneşten, yağmurdan etkilenmeyen bu materyal, sizlerin zevkine uygun yaşam alanları tasarlamak için üretildi. Kolay taşınması ve istenilen yere uygulanabilir olması, suni çime ayrı bir özgürlük katıyor. İster duvarınızda, isterseniz de zeminlerinizde suni çimi görebilirsiniz.

Suni Çimi Çok Seveceksiniz

Suni Çimi Çok Seveceksiniz

Suni çim doğal çime kıyasla daha ekonomik bir tercihtir. Bir kere alınır ve uzun müddet deforme olmadan yaşam alanlarınızı süslemeye devam eder. Doğal çim gibi sulama, biçme ihtiyaçları yoktur. Aşırı sıcak, soğuk ve yağmur gibi hava şartlarına dayanıklıdır. Bir kere alındıktan sonra minimum bakım isteyen bu materyal, sizlerin uzun süreli rahatınızı düşünür. Dört mevsim ihtiyaçlarınıza cevap olan suni çimler, hava koşullarına dayanıklıdır. Gelin şimdi suni çimlerin spor dallarına sağladığı faydalara göz gezdirelim.

Son Yılların En Büyük Hilesi!

Son Yılların En Büyük Hilesi!

Saha kullanımı birçok spor dalını yakından etkiliyor. Sahanın kalitesi, tutuşu, hava şartlarından etkilenmesi maçın skorunu değiştirebiliyor.

Futbol, tenis, golf ve ragbi gibi spor dallarında suni çim halı kullanımı son dönemlerde artış göstermekte. 1960’larda sahalarda kullanılmaya başlanan ilk suni çimler, bugünün teknolojisine bir hayli uzak. Bugün sahalarda kullanılan suni çimler, sakatlıkları engelleyen, ideal zemin sertliğine sahip sahalar elde etmemizi sağlıyor. Hava şartları kötü olduğunda doğal çimler direkt maçın skorunu etkileyebiliyor. Suni çimlerde ise böyle bir durum söz konusu değil.

Spor Federasyonu tarafından da onaylanan suni çimler, spor dallarının ilerlemesine destek olmaya devam ediyor.

Doğa şartları bizlere zorluk sunmaya devam edecek ama suni çimler bu zorlukların önüne kolay çözümler sunan bir halı çeşidi olacak. Ekonomik, darbelere dayanıklı suni çimleri yakından tanıdınız.

Gelin evlerimizden çıkıp dünyaca ünlü stadyumları kaplayan suni çimleri daha detaylı tanıyalım:

The Maracana Stadyumu

The Maracana Stadyumu

The Maracana Stadyumu'nun temeli 2 Ağustos 1948'de atıldı. 16 Haziran 1950'de yapılan açılış maçında Rio de Janeiro All-Stars ile São Paulo All-Stars takımları karşı karşıya gelmiştir. Stadyumda oynanan ve Uruguay'ın Brezilya'yı 2-1 yendiği 1950 FIFA Dünya Kupası Finali'ni kaçak girenlerle birlikte 199.854 kişi izlemiş ve futbol tarihinin seyirci rekoru kırılmıştır. Stadyum önemli maçlarda 200.000 kişi ağırlamaktadır.

Stadyum oldukça büyük olmasına rağmen FIFA standartlarına uygun olması için seyirci kapasitesi 95.000 kişiye düşürülmüştür. Stadyumun yapımı 17 senede tamamlanmıştır. Maracana Stadyumunda zemin çeşidi olarak suni çim kullanıyor.

Estadio Centenario

Estadio Centenario

Uruguay'ın Montevideo şehrinde bulunan 100.000 (kullanılan koltuk sayısı 76.609 ) kişi kapasiteli stadyum. Ülkenin ev sahipliği yaptığı 1930 FIFA Dünya Kupası'nda kullanılmış ve final maçı burada oynanmıştır. Uruguay Milli Takımı futbol maçları bu sahada oynanmaktadır. Sahanın seyirci kapasitesi 65.000 kişidir.

Sahada beyaz tribün koltukları kullanılırken zemininde ise suni çim kullanılmaktadır. Günümüzde çoğu stadyumda suni çim kullanıldığını görmekteyiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Estadio Azteca

Estadio Azteca

Meksika'da bulunan stadyum. Meksika millî futbol takımının ulusal stadyumu ve Meksikalı futbol kulübü CF América'nın stadıdır. 1966 yılında konser ve çeşitli organizasyonlar yapılmak amacıyla Meksiko'da yapıldı. Tribünlerinin tamamı koltuklu ve üstü kapalıdır. Restore edildikten sonra Brezilyadaki Maracanã Stadyumu'ndan sonra dünyanın kapasite bakımından en büyük 2. stadı olmuştur.

Saha zemininde suni çim kullanılması tercih edilmiştir.

Alfheim Stadion

Alfheim Stadion

Norveç'in Tromsø şehrinde ve Eliteserien takımı Tromsø IL takımına ev sahipliğinde bulunan futbol stadyumudur. Alfheim, 6.801 kişilik oturma kapasitesine ve yapay çim alana sahiptir. Avrupa futbolunda kullanılan en kuzeydeki stadyum olma özelliğini taşımaktadır.

Alfheim stadyumu, toprak altı ısıtma ile suni çimden yapılmış bir oyun yüzeyine sahiptir. 2006 yılına kadar doğal çimleri vardı. Bununla birlikte, sahanın koşulları, özellikle kış aylarında, spor uzmanları ve ziyaret yöneticileri tarafından önemli ölçüde eleştirildi. Genellikle Ekim ayında Norveç Premier Ligi son turda olduğunda, Tromsø'da kış mevsimi başlar. Futbol maçlarından ve uygulayıcı seanslardan gelen yıpranma ve yıpranma ile birlikte, çimlerin kaybolmasına neden oldu ve sahayı çamurlu bir tarlaya dönüştürdü. Bunu telafi etmek için 2006 Dünya Kupası sırasında stadyumda suni çim kuruldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sanane

Bakteri yuvası