Görüş Bildir
Haberler
Snapchat'e Irkçılık Suçlaması

etiket Snapchat'e Irkçılık Suçlaması

Dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan ve özellikle uyguladığı filtrelerle büyük beğeni toplayan sosyal medya uygulaması Snapchat geçtiğimiz günlerde uygulamaya soktuğu 'Asyalı görüntüsüne sahip filtre' nedeniyle ırkçılık suçlamalarının hedefi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Snapchat özellikle çiçekli taçları ve köpek suratı filtreleriyle milyonlarca kullanıcıya ulaşıyor ve bu filtreler herkes için bir eğlence aracına dönüşüyor. Ancak şirket geçtiğimiz günlerde kullandığı Asyalı görüntüsüne sahip filtre nedeniyle bazı kullanıcılar tarafından ırkçılıkla suçlandı.

Stuff' da yer alan habere göre Snapchat kullanıcıları ekran görüntülerini alarak Twitter’dan tepkilerini paylaştı. İddialara göre bu filtre ırkçı bir Asyalı karikatüre benziyordu. 

Twitter'da bu filtreye ilişkin atılan tweet'lerden bazıları şu şekilde;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunun üzerine Snapchat açıklama yaparak bu filtrenin animelerden esinlenerek yaratıldığını söyledi.

Benzer bir olay Nisan ayında da yaşanmıştı. Bob Marley’nin filtresini yayınlayan şirket yine benzer bir şekilde ırkçılıkla suçlanmıştı. Hatta bir grup bu filtreye ‘dijital siyah yüz‘ adını vererek bunu eski tiyatrolarda beyaz bir aktörün yüzünü boyayarak siyah birine ‘dönüşmesine’ benzetmişti.

Stuff

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
259
94
57
27
18
15
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Saçmalamayın

Ulan salak onedio bari su sila haberinin yorumunu ac biktim aq bisey aciyorum yoruma kapali

isyankar koyun

Evet ya, her şeyi kapatmışlar. E ne mantığı kaldı yorum yapamıyorsak?

Bir Susman Lazım

Şu animemsi filtre ırkçıysa onedio da faşisttir diyelim o zaman. Gerçi, 'Korkak' daha yerinde bir terim olur muhtemelen -ki doğrusu da o ama lütfen, konumuz ... Devamını Gör

Umut Utku Özdemir

tırnak içine almasan mal bu derdim

Beril Güneysu

Eh be hasta insanlar! Snapchat'de köpek, domuz, sarkık ağızlı burunlu olmayı sorun etmiyorsunuz ve bununla ilgili çok eğlenebiliyorsunuz ama Asyalı ya da siy... Devamını Gör

Nazım Yılmaz

"ırkçılık sizlersiniz" dedi ve gol olduuu