Görüş Bildir
Haberler
14 Yaşındaki Çocuğa 'Cinsel İstismar' ile Suçlanan Köy İmamı Tutuklandı

14 Yaşındaki Çocuğa 'Cinsel İstismar' ile Suçlanan Köy İmamı Tutuklandı

Onedio Medya
29.03.2016 - 12:39 Son Güncelleme: 29.03.2016 - 12:57

Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nde evli ve 2 çocuk babası 32 yaşındaki imam İ.A., 14 yaşındaki E.Y.'ye cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. İmam İ.A. görevden uzaklaştırılırken, ailesi kızları E.Y.'yi okuldan aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre imam İ.A., geçen haziran ayında ilçeye bağlı İğnebey köyünün camiine atandı. Ailesiyle birlikte köye yerleşen İ.A., göreve başladıktan kısa süre sonra caminin bitişiğindeki binada kız Kuran Kursu açtı. Köyde oturan Y.Y. ve F.Y. çiftinin altı çocuğundan en küçüğü E.Y. de bu kursa gitmeye başladı.

Fotoğraf: DHA

DHA'nın verdiği bilgiye göre, imam İ.A., kurs öğrencilerinden E.Y.’ye bir süre sonra diğer öğrencilerden farklı bir yakınlık göstermeye başladı.

Öğretmeni il merkezinde birlikte gördü

Öğretmeni il merkezinde birlikte gördü

Fotoğraf: DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

İddialara göre, imam İ.A., çocuğu hafta sonları yatılı okulundan alarak gezmeye götürdü.

Bir hafta sonu otobüsle Sivas’a giden İ.A. ve E.Y. terminalde okul öğretmeni tarafından görüldü. Kızını almak için okula giden baba kızını bulamadı.

Olay öğrenildikten sonra polis merkezine giderek teslim olan İ.A. sevk edildiği Yıldızeli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'cinsel istismar' suçlamalarıyla tutuklandı. 

İmam İ.A. Yıldızeli Kaymakamlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca görevden uzaklaştırıldı.

Kaymakamlık da iddialarla ilgili müfettiş görevlendirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvurdu. Olay sonrası, E.Y. ise ailesi tarafından okuldan alındı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monapizza

işte tayyibin meşhur imam hatip okulu mezunları.

Pasif Kullanıcı

Tayyip'le yada İmam-Hatip'le ne alakası var acaba? Sonuçta onlar da insan. Günahı sevabı herkes biliyor. İmam da olsa, olmasa da. Kimseyi savunduğum yok. Ama... Devamını Gör

bibibi

dindar nesil geliyor g*tü kolla

Pasif Kullanıcı

wawowowowo hararrraam

KediSevici

ÖF bunu yazmaya gelmiştim aşırı kalbim kırıldı şuan :(