Görüş Bildir
Haberler
Şırnak'ta Tenis Kortu Açıp Kendini Çocuklara Adadı: Ataması Yapılmayan Öğretmen Hüseyin Buğa'nın Hikayesi

etiket Şırnak'ta Tenis Kortu Açıp Kendini Çocuklara Adadı: Ataması Yapılmayan Öğretmen Hüseyin Buğa'nın Hikayesi

Yasin Arslan
22.04.2018 - 11:28 Son Güncelleme: 22.04.2018 - 15:23

Terör ve zor hayat şartları altında bir çocukluk geçiren Şırnaklı Hüseyin Buğa, okuyup beden eğitimi öğretmeni oldu. Ancak atanamayan öğretmenler arasında olan Buğa, yılmadı. Çocuklara ulaşmayı kendine görev bilen Buğa, Şırnaklı çocukların tenis oynayabilmeleri için kapıları tek tek çaldı. Önce kurumlardan destek aldı. Sonra da memleketini sokak sokak, mahalle mahalle gezdi, ailelere ve çocuklara ulaştı. Şu anda 96 çocuğa tenis oynamayı öğretiyor. 

Raket de yoktu, kort da ama o yine başardı.

Raket de yoktu, kort da ama o yine başardı.

Hürriyet gazetesinden Banu Şen'in haberine göre, Buğa'nın girişimleri sayesinde Şırnak’a bir tenis kortu açıldı. Şırnak Tenis Spor Kulübü kuruldu. Kurulan kulübe kaydolan çocuk sayısı 4 yıl içinde 96'ya ulaştı. Şırnaklı çocuklar antrenmanları aksatmadan salona, korta koşmaya başladı. Malzeme bulmakta zorlansalar da tenise küsmeden aksatmadan devam ettiler. Bir avuç olan kursiyer sayısı arttıkça arttı. 6-18 yaş arası Şırnaklı çocuklar anne babalarının da desteğiyle okuldan arta kalan zamanlarında tenis oynamaya başladı. Maddi yetersizlikler nedeniyle büyük turnuvalara katılamasalar da Şırnak’ta kendi imkânlarıyla amatör turnuvalar düzenlediler.

Kulübün 3 de engelli sporcusu var.

Kulübün 3 de engelli sporcusu var.

Zor koşullarda çalışmaları sürdüren kulübün 3 de engelli sporcusu var. Hüseyin öğretmen sporcular için özel tekerlekli sandalye bir yana normal tekerlekli sandalyeleri bile olmayan bu çocukları da salondaki hakem sandalyelerinde çalıştırıyor.

Spor her zaman benim için tutunacak bir dal oldu diyen Buğa, engelli öğrencisi Musa Sevim ile İzmir'de katıldığı bir turnuvada şöyle konuştu: 

''Zor şartlarda büyüdük. Ama spor benim için her zaman tutunacak bir dal oldu. Tenisi üniversitede öğrendim. Mezun olup atanamayınca ‘Elit bir spor olan tenisi neden Şırnaklı çocuklar da öğrenmesin’ diye düşündüm. Hiçbir imkâna sahip değildik. Ne bir raket ne bir kort. 'Şırnak’ta da bu sporu yayabilirim' hedefimden vazgeçmedim.''

'Milli sporcu olup ülkeme madalya getirmek istiyorum'

'Milli sporcu olup ülkeme madalya getirmek istiyorum'

Şırnak Tenis Kulübü’nün engelli sporcusu 11 yaşındaki Musa Sevim, İzmir Kültürpark Tenis Kulübü desteğiyle alınan sandalyesiyle turnuvaya izleyici olarak katıldı. Tenisin kendisi için her şey olduğunu söyleyen küçük sporcu, Milli sporcu olup Türkiye'ye madalya getirmek istediğini söyledi.

'Çocuklar teröre bulaşmasın istedim'

'Çocuklar teröre bulaşmasın istedim'

Çocukların teröre bulaşmasını istemediğini ve bu çocukların spora yönelmesi gerektiğini belirten Buğa, hikayesini şu şekilde anlatıyor: 

''Öğrencileri çocukları başka bir farklı alana çekebilirim diye düşündüm. Burada hep ailelerin çocuklar teröre bulaşmasın korkusu olurdu. ‘Başka şeylerle ilgilenmesinler’ diye anlatıp ailelere ulaştım. Sahada olsun çabalasın stresini toptan çıkarsın. Önce tenis kortu yoktu. Destekçimiz Selma Özçınar sayesinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde yapılan kortta antrenman yapıyoruz. Yine de yeterli olmuyor. Turnuvalara gitme imkânımız yok. Çok yetenekli sporcularımız var imkanımız olursa sporcu sayımızı iki katına çıkarırız.''

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
346
142
9
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammet Ali Sezgi

Ne güzel adamsın be.Helal olsun.Okuyup savcıyı odasında öldüren de var,okuyup o yetersizliklere rağmen yılmayıp etrafındakilere yardım eden de.Sizin gibileri... Devamını Gör

yama ken

Hep şunu düşünüyorum; çoğumuz hayatımızdan memnun değiliz, istemediğimiz şeyler yapmaya mecbur kalıyor ve hayatımızı hep bir huzursuzluk ve doyumsuzluk içind... Devamını Gör

Mustafa Çakmak

Dünyayı idealizm kurtaracak.

B. Barnes

bunu yine yavşaklık sanarlar mıstıfa fsglödfg