Görüş Bildir
Haberler
Sınavsız Geçiş! Milli Eğitim Müdürünün 'Atama Listesi' Ortaya Çıktı

etiket Sınavsız Geçiş! Milli Eğitim Müdürünün 'Atama Listesi' Ortaya Çıktı

Emre Ordu
06.04.2018 - 20:47 Son Güncelleme: 07.04.2018 - 09:14

Denizli'ye bağlı Acıpayam ilçesinde bir eğitim skandalı yaşandı. Müdür ve müdür yardımcısı atama sonuçları temmuz ayında açıklanacakken, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çiçekdemir, WhatsApp'ta 'okul müdürleri' grubunda yanlışlıkla bazı öğretmenlerin atanacakları okulların listesini 29 Mart'ta paylaştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müracaatları yapılan ve şu an sınav aşamasında olan atama sonuçlarının temmuz ayında açıklanacak olmasına rağmen, şimdiden bazı isimlerin ve atanacakları okulların yer aldığı liste, 'torpil listesi' olarak nitelendirildi. Uyarılar üzerine Çiçekdemir, söz konusu listeyi sildi.

"Yüzlerce öğretmenin alın terine hançer vurulmuştur"

"Yüzlerce öğretmenin alın terine hançer vurulmuştur"

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Çiçekdemir'in yanlışlıkla paylaştığı listeye tepki gösterdi. Aydoğan, yaptığı basın açıklamasında, 'Bu atamalarla ilgili liste bize de ulaştı. Emek hırsızlığı, adaletsizlik vardır. Yüzlerce öğretmenin alın terine, beklentisine hançer vurulmuştur. Kabul etmiyoruz, gerekli şikâyetleri yaptık. Eğer bu liste aynen ya da ağırlıklı şekilde atanırsa olayın takipçisi olacağız, suç duyurusunda bulunacağız. Bu emek hırsızlığına, kadrolaşmaya göz yummayacağız' dedi.

"Bakanlık liyakatsiz idareci atıyor"

"Bakanlık liyakatsiz idareci atıyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlık liyakatsiz idareci atadığını belirten Aydoğan, 'Beceriksiz, 'benden olsun' anlayışındaki idareciler, torpil listesini yanlışlıkla paylaşmış. Beceriksiz yöneticilerin paylaşımını gerekli yerlere duyurduk, tavrımızı koyduk. Paylaşım, fark edilmesinin ardından silinmiş. Daha sınavlar yapılmadan, atamalar olmadan bu insanların liste yapması yüzlerce eğitimciye hakarettir' ifadelerini kullandı.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü: "Soruşturma başlattık"

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü: "Soruşturma başlattık"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın müdür ve müdür yardımcılarıyla ilgili mülakat sınavlarının dün başladığı, sınavların ardından puanların açıklanacağı, daha sonra ise tercih döneminin ardından temmuz ayında da atamaların yapılacağı öğrenildi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise iddialarla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
795
248
75
28
27
14
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
incredible HULK

Yediğiniz kul haklarının acısı bir bir mutlaka sizden çıkacaktır. Yaradan'ın adaleti mutlaka herkese tecelli edecektir,herkesin içi rahat olsun.

Viyol10sel

tipler de yillardir hep ayni fetocu cemaatci akpli... dunyanin en sahtekar insanlari siyasal islamcilardir...

GrayRuby

intihar eden öğretmenler aklıma geldi söylenebilecek tek kelime yazık