Görüş Bildir
Haberler
Sezgin Baran Korkmaz'ın Kara Kutusu Peker'de mi? Tanık 'Büyükbaba' Kim?

Sezgin Baran Korkmaz'ın Kara Kutusu Peker'de mi? Tanık 'Büyükbaba' Kim?

Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’ye iadesini değerlendiren Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, yeni iddiaları ve sürecin ne şekilde ilerleyebileceğine ilişkin notlarını kaleme aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sezgin Baran Korkmaz (SBK) için iki ayrı iddianame ile toplamda 225 yıl hapis istendiğini yazan Öztük, suçlamaları ‘kara para aklamak için komplo kurmak', ‘resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmak' ve ‘banka havalesi yoluyla dolandırıcılık yapmak' diye sıraladı.

Sezgin Baran Korkmaz (SBK) için iki ayrı iddianame ile toplamda 225 yıl hapis istendiğini yazan Öztük, suçlamaları ‘kara para aklamak için komplo kurmak', ‘resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmak' ve  ‘banka havalesi yoluyla dolandırıcılık yapmak' diye sıraladı.

Öztürk’ün yazısından o kısım

ABD ceza yasalarına göre kara para aklamak için komplo kurmak suçlaması 20 yıl, ‘resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmak' suçu ise 5 yıla kadar hapis cezası gerektiriyor. İlk iddianamede Korkmaz için istenen toplam hapis cezası 25 yılı buluyor. Bunun yanında ağır sahtekarlık (2011 ile 2016 yılları arası), evrakta sahtekarlık vb. dolayı ABD'de aranıyordu. İlk iddianamede ‘kara para aklamak için komplo kurmak' ve ‘resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmak' suçlamaları mevcutken, ikinci iddianamede ek olarak ‘banka havalesi yoluyla dolandırıcılık yapmak' suçlaması eklendi. ABD'de ceza yasalarına göre azami 20 yıl hapis cezası istenen bu suçlamanın 10 ayrı defa işlendiği iddia edilerek, ikinci iddianamede Korkmaz için 200 yıl daha hapis cezası isteniyor. İkinci Korkmaz iddianamesinde isteten azami hapis cezalarının toplamı 225 yıla yükseliyor. Hukukçular, iki ayrı iddianamenin yayınlandığı bu süreçte savcılığın Korkmaz aleyhine henüz açıklanmayan oldukça ciddi deliller elde etmiş olabileceğini belirtiyorlar. Örneğin, ilk iddianamede olmayan “Büyükbaba” ikinci iddianameye eklendi.

Sezgin Baran Korkmaz (SBK) hakkında hazırlanan ikinci iddianamenin detaylarını yazan Öztürk, ABD’de soruşturmadan kurtulmak için ‘Büyükbaba’ya 6 milyon dolar para transferini anlattı.

Sezgin Baran Korkmaz (SBK) hakkında hazırlanan ikinci iddianamenin detaylarını yazan Öztürk, ABD’de soruşturmadan kurtulmak için ‘Büyükbaba’ya 6 milyon dolar para transferini anlattı.

Öztürk bu kısmı yazısında şöyle yazdı:

Korkmaz aleyhine hazırlanan 11 sayfalık ilk iddianamede yer almayan ancak 15 sayfalık ikinci iddianame yer alan ekler şöyle:

-Kim ve hangi ülke vatandaşı olduğu belirtilmeyen “Büyükbaba” olarak anılan “Tanık A.” olarak belirtilen bir kişi ve Jacob Kingston'a gönderdiği 18 ayrı mesajın dökümü.

“Büyükbaba” aracılığıyla ABD'deki soruşturmadan kendilerini kurtarmak ve korumak amaçlı istediği 6 milyon doların 10 farklı banka havalesiyle Türkiye'ye aktarılmasının dökümü

Sezgin Baran Korkmaz (SBK)’ın mailindeki IP adresi ile yakalandığını aktaran Öztürk, tüm bilgilerin Sedat Peker’de de bulunduğunu belirtti.

Sezgin Baran Korkmaz (SBK)’ın mailindeki IP adresi ile yakalandığını aktaran Öztürk, tüm bilgilerin Sedat Peker’de de bulunduğunu belirtti.

İşte yazının ilgili kısmı:

ABD Kingston kardeşlerin Türkiye'de olduğunu Baran Korkmaz'la banka satın alma/ kurma teşebbüsü sırasında fark etti. Türkiye'yi de onlar uyardı. ABD Federal Polis Örgütü (FBI) Korkmaz'ın, Avusturya'da olduğunu, elektronik postasının IP numarasından belirledi ve durumu Avusturya Kriminal Polisi BK-A'ya bildirdi. Avusturya'da otel satın alma pazarlığı yaparken göz altına aldı. Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye getirilmesi durumunda gizli-saklı bir çok ilişkiyi öğrenebilecektik. O kadar rahat olmayın, Korkmaz kendisini kurtarmak için ABD'de de konuşacak. ABD, ondan çok şey öğrenecek. Belki, Zarrap gibi “itirafçı” olacak. Onun, ABD'ye gönderilmesi bazılarını çok rahatlattı, rahat nefes aldırdı. O kadar sevinmeyin, Korkmaz'ın bir çok sırrı Sedat Peker'de. Bakarsınız, günün birinde onlar, Korkmaz'ın sesiyle patlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
16
12
5
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sadece Can

Sedat Peker keşke video çekse pazar sabahı uyanınca erkenden günü dolu dolu yaşıyorum

Özkan Yıldırım

kıçı kaşınan keçi çobanın asasıyla oynarmış yani bu durumda sedat reis çoban oluyor diğerleri keçi..

Karianos Karia

Sezgin Baran balonunu artık Sedat ağabey patlatsın. Karanlık ilişkiler ortalığa saçılsın. Kim bu adamlar nasıl oluyor da bu servete erişebiliyorlar ?