Görüş Bildir
Haberler
Sevimliliğiyle Kalbimizi Eriten Yavru Köpeklerin Bakımında Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey

Sevimliliğiyle Kalbimizi Eriten Yavru Köpeklerin Bakımında Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey

Yavru bir köpeği evinize dahil ettiyseniz bakımında dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Yavru bir köpeğe nasıl bakılacağını merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Yavru köpekler hastalığa karşı çok açıklar. O yüzden veteriner kontrolleri çok önemli!

Köpeğinizi sahiplendikten sonra mutlaka veteriner kontrolüne götürmelisiniz. İlk kontrolden sonra da veterinerinizin önerisine göre belirli aralıklarla bu ziyaretleri tekrarlamanız gerekiyor. Aşı, parazit ilaçları gibi düzenli uygulamalar için veterinere gitmeyi ihmal etmeyin.

2. Yavru köpeğinize nasıl bir beslenme düzeni oluşturacağınıza karar vermeniz gerek.

Köpeğinize hangi tür, hangi marka mamayı alacağınıza karar verip ona göre bir düzen oluşturmalısınız. Bu konuda veterinerinizin önerisine başvurabilirsiniz. Yavru köpeğiniz için günlük kaç öğün ve kaç gram vermeniz gerektiğini de araştırmalısınız.

3. Tüm köpeklerde olduğu gibi yavru köpekler için de su hayati önem taşıyor.

Yavrunuz için bir kapta her zaman temiz su bulundurmanız gerek. Taze ve temiz bir su köpeğinizin ihtiyacını karşılaması için gerekli. Sıcak havalarda daha da önemli hale gelen bu ihtiyacı gözden kaçırmamanız gerekiyor.

4. Yavru köpeğiniz size tertemiz bir zihinle geliyor.

Köpeğinizin eğitimini kendiniz verebileceğiniz gibi bir profesyonelden de yardım alabilirsiniz. Temel eğitimi vererek köpeğinizle çok daha konforlu yaşamanız mümkün. Eğitime erken yaşlarda başlamalı ve her zaman pozitif eğitim methodunu tercih etmelisiniz.

5. Sosyalleştirme, yavru köpekler için çok mühim. İleri hayatlarında önemli bir rol oynayan sosyalleştirme sayesinde köpeğinizle çok daha mutlu olacaksınız.

Sosyalleştirmenin amacı yavru köpeğinize her şeyi tanıtmak. İnsan, hayvan ve çevredeki diğer her şeyi tanıtarak ilerleyen yaşamında korkmasını ve tepki göstermesini engelleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Yavru köpeğinizin enerjisi dur durak bilmez. Onun enerjisini atabilmesi için mutlaka egzersiz yaptırmanız gerek.

Köpeklerin hepsi günlük olarak fiziksel aktiviteye ihtiyaç duyar. Ama yavru köpeklerin bu ihtiyacı daha fazla. O yüzden yavru köpeğinize uygun oyunlarla onu oynatarak enerjisini atmasını sağlayabilirsiniz.

7. Yavru köpeğiniz oyun oynamaya bayılır.

Yavrunuz için oyuncaklar alarak onun eğlenmesini sağlayabilirsiniz. Aldığınız oyuncakların köpeğinizin zekasını geliştirecek oyuncaklar olmasına dikkat edin.

8. Köpeğinizin tüy bakımına dikkat etmeniz gerekiyor. Yavru köpeğinizi düzenli taramalı ve bakımını yapmalısınız.

Küçük yaştan itibaren yavru köpeğinizin bakımlarını yapmanız gerek. Bu bakıma tüyleri, dişleri ve tırnakları da dahil.

9. Yavru köpeklerin sağlıklarının düzenli takibi gerekiyor.

Yavru köpeklerde birçok hastalık olabiliyor. O yüzden aşılarını yaptırsanız bile mutlaka köpeğinizin takibini yapmalısınız. Yavru köpeğiniz iştahsızsa, ishali veya başka farklı davranışları varsa hemen veterinere başvurmalısınız.

10. Yavrunuzun sizden en çok istediği şey sevgi ve ilgi!

Yavrular ilgisizliğe asla dayanamazlar. O yüzden onunla vakit geçirin ve sevildiğini hissettirin. Onu sevdikçe köpeğinizle aranızdaki bağ daha da güçlenir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adem Özel

Ben çok iyi Köpek beslerim ve Severim, çok sevdiğim için Köpeğin heryerine Masaj yapa yapa büyütürüm, sonuç İtibariyle Köpek büyür ve ben hariç herkese karş... Devamını Gör