Görüş Bildir
Haberler
Şerzan Kurt Davasında Sanık Polis Memuruna 16 Yıl Hapis Cezası

Şerzan Kurt Davasında Sanık Polis Memuruna 16 Yıl Hapis Cezası

FreiGeist
20.02.2015 - 16:43 Son Güncelleme: 20.02.2015 - 18:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şerzan Kurt'u vurarak öldüren polis memuru Gültekin Şahin, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülen davada, 'tahrik' indiriminden yararlandırılarak 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce 2.5 yıl hapis yatan Şahin, ikinci kez tutuklandı.

Muğla'da, beş yıl önce üniversiteli Şerzan Kurt'u silahıyla ateş ederek öldüren polis memuru Gültekin Şahin'e ‘tahrik’ altında cinayet suçundan 16 yıl hapis cezası verildi. Daha önce iki buçuk yıl hapiste kaldıktan sonra tahliye edilen Şahin, ikinci kez tutuklandı.

İlk yargılamada polis Şahin’e verilen sekiz yıllık hapis cezası, Yargıtay tarafından bozulmuştu.

ÖNCE MÜEBBET, SONRA TAHRİK İNDİRİMİ

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde son duruşması bugün görülen davada polis Şahin’e ‘cinayet’ten müebbet hapis cezası verildi. 

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre, Ardından Şerzan Kurt’un da aralarında olduğu göstericiler tarafından polise taş atıldığı iddiasından hareketle ‘tahrik’ indirimi yapıldı. Bu nedenle ceza, 16 yıla indirildi. Karar sonunda Şahin tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

AVUKATLARDAN İNDİRİM İSYANI

Kurt Ailesi avukatlarından Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, tahrik indirimine isyan etti. Elçi, hiçbir sanığın tahrik iddiasının olmadığını belirterek, “Ben tahrik oldum’, ‘Bana taş geldi’ diyen bir sanık yokken, Yargıtay’ın bu yönde karar vermiş olması, bundan sonra kolluk görevlilerini yol açacağı öldürme olaylarında içtihada neden olur. Bir gösteride eylemci öldüren polis, ‘Ben tahrik oldum’ der. B da öldürmeyi meşrulaştırır ve cezasızlığa götürür” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0