Görüş Bildir
Haberler
Senin Ne Kadar Bencil Olduğunu Söylüyoruz!

etiket Senin Ne Kadar Bencil Olduğunu Söylüyoruz!

Her insanın içinde az da olsa bencillik vardır. Bakalım verdiğin cevaplara göre sen ne kadar bencilsin?

Haydi teste! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. Diyelim ki, çok sevdiğin bir tatlı var ve arkadaşınla birlikte söylediniz. Fakat son lokma her zamanki gibi tabakta kaldı. Yer misin yoksa bekler misin?

4. Elinde otobüsle eve gitmek için kalan son para var. Fakat yanından yaşlı bir teyze cüzdanını kaybettiğini söyleyip senden yardım istiyor. Elindeki son parayı ona verir miydin?

4. Elinde otobüsle eve gitmek için kalan son para var. Fakat yanından yaşlı bir teyze cüzdanını kaybettiğini söyleyip senden yardım istiyor. Elindeki son parayı ona verir miydin?

5. Biraz da öğrencilik zamanlarından bahsedelim... Tuttuğun notları diğer arkadaşlarla paylaşır mıydın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki etrafındaki insanları gereğinden fazla benimsediğin, sahiplendiğin oluyor mu?

7. Ve son olarak, bu tweet komik mi?

7. Ve son olarak, bu tweet komik mi?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bencillik de neymiş?

Bencillik de ne? Sen o kadar düşüneli bir insansın ki karşındaki insanın her zaman iyiliğini düşünürsün. Her zaman fedakarlık gösteren bir insan olmuşsundur. İçinde ne bir kötü niyet, ne bir çekememezlik duygusu yok denecek kadar azdır. İyiliğin ile insanların kalbini çalan bir insansın. Bu yüzden etrafındaki insanlar seni çok seviyor. Çünkü kalbinin güzelliği resmen yüzüne yansımış. Bazı insanlar senin için çok saf olduğunu söyleseler de bu saflık değil. Sonuçta herkes kötülüğün ne olduğunu bilir. Fakat bunu kullanmak isteyen vardır bir de kullanmak istemeyenler. Sen bu yönünü kullanmak yerine insanlara daima iyiliğinle yaklaşmayı tercih ediyorsun. Gerek arkadaşların, gerek sevgilin, gerek yeni tanıdığın insanlar olsun. O güler yüzün ve samimiyetinle insanları cezbediyorsun. Elinde son paran kalsa dahi ihtiyacı olan birine verirsin. Böyle de iyi niyetli ve fedakar bir insansın. Böyle olmanın sana kazandırdığı yönleri olduğu kadar kaybettirdiği yönleri de oluyor. Çünkü bazı insanlar bu iyi niyetini suistimal etmeye çalışıyorlar. Sen onlara izin vermediğin sürece hayatındaki negatif etkiyi yok ediyorsun. Bencil insanlara karşı tavrın her zaman çok serttir. Çünkü böyle insanların içlerinde merhamet duygusunun olmadığını düşünüyorsun. Bu durum seni insan ilişkilerinde geri çekiyor. Çünkü insanı insan yapan şeylerin arasında en önemlisi merhamet ve fedakarlıktır. Eğer karşındaki kişiden bunları göremiyorsan kendini olabildiğince uzak tutmaya çalışıyorsun. Etrafına güzel insanları dahil ediyorsun. Çünkü sen bu dünyada görüp görebileceğimiz en mükemmel insansın. Bencillik senin insanlığının kıyısından köşesinden geçmez!

Olması gerektiği kadar bencillik duygusu taşıyorsun!

Şöyle söylemek gerekirse; sen her insanın içinde az da olsa bencillik olduğunu düşünüyorsun. Çünkü insan doğası gereği 'benlik' duygusuyla doğuyor, büyüyor. Her zaman insanın ilk kendini düşünen varlık olduğunu düşünüyorsun. Bu aslında baktığın zaman çok da kötü bir şey değil. Dozunda olduğu zaman ve insanları da düşündüğün zaman çok güzel bir duygudur. Sen bunun ayarını çok iyi yapıyorsun. Sana tam anlamıyla bencilsin diyemeyiz. Çünkü bencil insanlar sadece ve sadece kendini düşünen, diğer bütün insanları yok sayan insandır. Sen kendinle birlikte etrafındakileri düşünen bir bireysin. Fakat ilk önce kendini düşünüyorsun. Paylaşımcı ve yeri geldiğinde de fedakar bir insansın. Özellikle sevdiğin insanlara karşı bir tık daha fedakarlık gösterebiliyorsun. Onun dışındaki insanlarla olan iletişimin de güzel fakat tam anlamıyla yakın değilsin. Ama yeri geldiğinde o kişilerin de yardımına koşup fedakarlık gösterirsin. Sadece senin için önemli olan bazı noktalar var. Bu noktalarda bencilliğin öne çıkabiliyor. Fakat bu insanlar tarafından da normal karşılanıyor. Çünkü her insanın kendi için belirlediği kriterleri vardır. Bu kriterlerde sadece yalnız başına olmak, kendini düşünmek gibi bir düşünce mevcuttur. Onun dışındaki her konuda empati yapan ve merhametini gösteren bir insansın. Olması gerektiği kadar bencilsin ve bu seni çok daha değerli yapıyor. 😊

Etrafındaki insanlar seni bencil olmaya zorlamış!

Valla senin son zamanlarda artık kimse umrunda değil. Ne kadar fedakarlık gösterirsen göster etrafındaki insanlar sadece kendini düşünüyor. Bu durumdan artık o kadar sıkıldın ki sen de herkes gibi sadece kendini düşünüyorsun. Bencillikse bencillik deyip yoluna devam ediyorsun. He, böyle daha mutlu olduğunun da farkındasın. Ne insanların dertleriyle uğraşıyorsun ne de kendini üzüyorsun. Sen ne kadar uğraşsan da insanların bu çabasız hallerini gördükçe canına tak ediyor artık. O yüzden kendi çizdiğin yolda sadece kendini düşünmeye karar verdin. Hatta etrafındaki insanlar bu kararından sonra senin değiştiğini söyleyebilirler. Bunun en büyük sebeplerinden biri de eskisi gibi kullanamadıklarından kaynaklanıyor. Çünkü sen ne kadar iyi niyetli olursan ol bazı insanlar bunu suistimal etmeye o kadar açık ki... Eğer etrafındaki insanlar senin değiştiğini söylüyorsa bu iyi bir şey demektir. Çünkü bu değişimi sağlamışsın ve insanlara tepkini belli etmişsin. Bundan sonra kim yanında olmak istiyorsa zaten yanında olur. Yanında olmayanlar da değişimden rahatsız olanlar olacaktır. Dediğimiz gibi normalde bencil bir insan değilsin fakat seni bencil olmaya zorlayan insanlar var. O yüzden hayatının geri kalanını böyle geçirmek istiyorsun. En güzelini de yapıyorsun!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
600
271
143
64
35
34
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ege Gül

Yaşlı teyzeye para vermedim ama sonuç "Bencillik de neymiş" çıktı. 😅 Tişkür ederim.

saka yapiyosun

Etrafındaki insanlar seni bencil olmaya zorlamış! çok doğru.

nina K.

sonuna kadar bencilimdir ama bencillikte neymis yazisi cikti karsim vay be ben bile sasirdim kendime