Görüş Bildir
Haberler
Senin Cimrilik Seviyeni Söylüyoruz!

etiket Senin Cimrilik Seviyeni Söylüyoruz!

Kai Hiwatari
08.09.2021 - 09:00 Son Güncelleme: 20.10.2021 - 11:26

Herkes tutumluluk ve cimriliğin birbirinden çok ince bir çizgiyle ayrıldığını düşünse de aslında ikisinin arasında dağlar kadar fark var! Peki acaba sen paranı yönetebilmekte nasıl bir tutum sergiliyorsun? Sana tutumlu demek ne kadar doğru olur dersin? Testi çöz ve beraber görelim!

1. Öncelikle bakalım pazarlık yapmak senden mi sorulur! Ne sıklıkla pazarlık ettiğine 1 ve 10 arası bir puan ver!

2. İlk buluşmada hesabı kim ödemeli sence?

3. Ay sonu elinde kalan paraya baktıkça yüzünün aldığı şekli merak ediyoruz!

3. Ay sonu elinde kalan paraya baktıkça yüzünün aldığı şekli merak ediyoruz!

4. Bankalarla aran nasıl biraz bakalım. Kredi kartın var mı?

5. Çok yakın arkadaşın senden 500 TL borç istedi diyelim! Tavrın nasıl olur?

6. Yeni çıkan bir telefon modelini gözüne fena kestirdin ama mevcut telefonun da çalışıyor gayet. Şimdi ne yapıyoruz?

7. Ailenle pazar günü açık büfeye oturdun! Tabağın şunlardan hangisine daha çok benzer?

7. Ailenle pazar günü açık büfeye oturdun! Tabağın şunlardan hangisine daha çok benzer?

8. Son olarak, senin en nefret ettiğin ömür törpüsü fatura bunlardan hangisi?

Parayı yönetme zekan ve becerin müthiş!

Para söz konusu olunca son derece gerçekçisin ve ayakların da yere sağlam basıyor senin. Ayrıca bu işleri de iyi biliyor ve paranın, bütçenin dengeli kullanımından anlıyorsun. Birikim yapmanın öneminin farkındasın; yarının getirebileceği kötü sürprizlere hazırlıksız yakalanmak sana göre değil. Bir şey fuzuliyse sen bunu net ve berrak biçimde görebiliyor ve ona mesafe alıyorsun. Parasal olarak senin sırtın kolay kolay yere gelmez; sen tutumlu bir insansın! 👍👏

Senin cebinde akrep var!

Ama bunu duymayı sen de bekliyordun herhalde zaten? 😄 Arkadaş sen ne pinti bir insansın; vallahi zırnık koklatmıyorsun! Her şeyin en uygun fiyatlısını bulmak için gerekirse dört gün dolanırsın çünkü 'kazıklanmak' şu hayatta seni en sinirlendiren şey! Bu anlamda yerden göğe kadar haklısın gerçi; aynı şeye iki katı ödemek de, şu ekonomide hiçbir birikim yapmayıp kendini garantiye almamak da nerden bakarsan bak enayilik. Ama azıcık elin açık olsun insafsız! Bi yemek ısmarlasan pulların mı dökülür? Millet aç aç!

Tutumluyla cömert arası tam kararındasın!

Oldukça imrenilesi bir denge tutturmuş gibisin. Ne yarınlar yokmuş gibi harcıyor; ne de 60 yıl daha yaşayacakmışsın gibi biriktiriyorsun. Zekan ve içgüdülerin yerli yerinde olduğu için, nelerden kısılır, nelerden kısılmaz çok iyi ayırıyorsun! Ayrıca kendi değerinin, kendi keyif ve isteklerinin de öneminin farkındasın; arada kendini şımartmaktan çekinmezsin çünkü 'canın öyle ister!'; ama gerekirse de gayet tutumlu olabilirsin. Vallahi şu hayatı sen yaşıyorsun, nefis!

Sen doğuştan cömertsin!

Senin hem gönlün zengin, hem elin açık! Sen kazandığın parayı ne sevdiklerinle, ne de hiç tanımadığın yardıma muhtaçlarla paylaşmaktan asla çekinmezsin. Hatta bunu yapmasan senin için rahat etmez. Diyelim karşındaki işten mi çıkmış, o yemeğin hesabını asla ona ödetmezsin. Elbette fırsat buldukça kenara üç beş koymaya çalışırsın; ama yine birinin ihtiyacı olsa ona vermekten çekinmeyecek kadar merhametlisin. Sen tam 'sende yoksa bende var, bende yoksa sende var' kafasında paylaşımcı bir insansın, ne güzel :)

Sen basbayağı savruksun!

Maşallah bu ne genişlik, bu ne hovardalık? 😎 'Amaaaan üç günlük dünya!' insanısın sen tam! Risk almayı seven, kaybederse çok da takmayıp baştan başlayacak kadar yaşam enerjisi yüksek, oldukça pozitif bir insansın. Sevdiklerinle / sevdiklerin için harcayamadıktan sonra para kazanmanın anlamı ne? Keyif aldığın, yapmak istediğin şeyleri sürekli ertelemek zorunda kalacaksan para biriktirip durmak niye; yarın ölmeyeceğinin garantisi mi var? İşte aşağı yukarı böyle de stresten arınmış bir kafan var. :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
952
337
243
63
39
29
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Güler

Test sonucu bana, fakirsin it gibi rezilsin diyemedi tutumlusun dedi, sağolsun çok kibar, incitmedi hakir görmedi

CONALL

Tutumlu aynen.

cansu ersan

Tutumluyla cömert arası tam kararındasın