Görüş Bildir
Haberler
Sen Kendine mi Yoksa Etrafına mı Güvenmiyorsun?

Sen Kendine mi Yoksa Etrafına mı Güvenmiyorsun?

Sena Erdoğdu
05.07.2023 - 12:45 Son Güncelleme: 05.07.2023 - 19:22

Kendimizden ne kadar emin olsak da bazı zaaflarımız bizi ele geçirebilir ya da etrafımızdaki insanlara sonuna kadar güvensek de ansızın bizi yarı yolda bırakabilirler. Sen kendine mi yoksa etrafına mı güvenmiyorsun?

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Öncelikle cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım hayatındaki kararları sen mi alıyorsun?

4. En yakın arkadaşın kaç yıldır seninle birlikte?

5. Her zaman düşüncelerini kötü veya iyi dile getirir misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Doğru bildiğin şeyleri yaparken birilerini kırmak sana kötü hissettirir mi?

7. Hayatında kötü giden şeyleri düşündüğünde kimi suçluyorsun?

8. Daha önce hiç asla yapmam dediğin bir şeyi yaptın mı?

9. Yeni tanıştığın birini çok sevdin ve onunla kalıcı bir dostluk elde etmek istiyorsun bunu nasıl yaparsın?

10. Son olarak çok kolay bir şekilde hayatında insan çıkarabilir misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sen kendine güvenmiyorsun

Evet, sen kendine güvenmiyorsun. Hayatında ne zaman yanlış bir şey olsa, kendini suçluyorsun. Ne emin olabiliyorsun, ne de kararlı... Bir şey için adım atmak senin için çok zor. Yanında her zaman destek arıyorsun. Çünkü aldığın kararların pişmanlığını yaşamak istemiyorsun. Kendine güvenmiyor ve kendine bir gelecek çizemiyorsun. Her zaman hayatında hata yapacağını düşünüyor ve her zaman kendin için iyi olan şeyleri hayatına taşıyamıyorsun. Bu da kendin için en büyük yanlışı ortaya çıkarıyor. Sen kendinle adeta savaşıyorsun ve önüne zorlukları bir bir yine sen çıkarıyorsun. Bu güvensizlik hayatında hep korkarak ilerlemene neden oluyor. Eğer bir şeylerin değişmesini ve bir şeylerin hayatında daha net olmasını istiyorsan, risk almak zorundasın. Kendine güvenmeli, adımları düşünmeli ve ne olursa olsun ilerlemelisin. Çözüm üretebilirsen, karar vermekten ve risk almaktan korkmazsın. Çünkü hatalardan nasıl en az zararla kurtulacağını ve nasıl tersine çevireceğini bilirsin. Sen kendine güvenmiyorsun ve hayatında hep adımlarını korkarak atıyorsun.

Sen etrafındaki kişilere güvenmiyorsun

Sen etrafındaki kişilere güvenmiyorsun. Sen hayatındaki her şeyi tek başına yapmaya alışmış birisin. Birinden yardım istemek ve beklemek senin için çok zor. Çünkü insanların sana nasıl yaklaşacağını bilmiyorsun. Ne niyetle, ne isteyerek ve sonunda ne olacağını bilmeyerek... Bütün bunlar seni meşgul ediyor. Kimsenin çıkarsızca yanına yaklaşacağına inanmıyorsun. Senin için herkes güvenilmez. Gerçekten yakınım dediğin kişilerden bile sakladığın çok şey var. Ailen haricinde etrafında bulunan, arkadaş, dost, sevgili herkese karşı ön yargılısın. Senin bu güvensizliğin zamanında çok fazla yara alman ve çok fazla yanılmandan kaynaklanıyor. Kendini güvende hissettiğin ortamlara ihtiyacın var. Bunları bulmadan da etrafınla ilişkini geliştiremezsin. Herkesin sana zarar vereceği düşüncesi seni her zaman hem fiziksel hem de psikolojik olarak yorar. Hayatında güvendiğin insanlar olmazsa, en zor ve en iyi anlarında yalnız kalırsın. Bazen insanı güçlü kılan omzunda bulunan bir eldir. Sen bu elin aslında eksikliğini hissediyorsun.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
13
12
6
5
3
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Sen etrafındaki kişilere güvenmiyorsun g*tüme güveniyorum yeter artar 😎😎😅

Watty kızı

Sen kendine güveniyorsun

Hüseyn Mmmdzad

"Senin için herkes güvenilmez."