Görüş Bildir
Haberler
Şehre Caz Geliyor: İstanbul Caz Festivali 2023 Programı!

Şehre Caz Geliyor: İstanbul Caz Festivali 2023 Programı!

Her yıl düzenlenen İstanbul Caz Festivali, bu sene de müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor! 30. İstanbul Caz Festivali, şehrin birçok farklı yerinde vatandaşlarla buluşacak. Açılış gecesi konseriyle başlayacak olan bu müzik geçidinde birbirinden ünlü isimler sahne alacak. 

Gelin birlikte detaylara göz atalım!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali bu yıl 30. yaşını kutluyor!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali bu yıl 30. yaşını kutluyor!

Her sene renkli konserlere ev sahipliği yapan caz festivalinde bu sene de 40'a yakın konser düzenlenecek. Şehrin farklı noktalarında caz seveleri bir araya getirecek konserlerde 200'den fazla yerli ve yabancı sanatçı sahne alacak.

İstanbul Caz Festivali Ne Zaman?

İstanbul Caz Festivali Ne Zaman?

30'uncusu düzenlenen İstanbul Caz Festivali, bu sene 7-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 

Caz Festivali, 7 Temmuz Cuma akşamı Avusturya Konsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi'nde düzenlenen konserle başlayacak. Konserde, Anadolu funk, krautrock, progresif, Afrobeat türlerini bir araya getiren Avusturyalı grup 'Takeshi’s Cashew' sahne alacak.

İstanbul Caz Festivali Mekanları

İstanbul Caz Festivali Mekanları

Bu sene düzenlenen Caz Festivali şehrin farklı noktalarında sanat severlerle buluşacak. 30. Caz Festivali'nin ana sahnesi ise 'Parkorman' olacak. Parkorman'da 8-9 ve 12 Temmuz'da konserler düzenlenecek.

Ayrıca;

gibi farklı mekanlarda da ücretli/ücretsiz konserler sahne alacak. 

Ayrıca yıllardır festivalin gözbebeği haline gelmiş Caz Vapuru bu sene de 16 Temmuz'da yolcularını bekliyor olacak. Caz Vapuru'nun Pazar günkü yolculuğuna caz tınıları ve nefis boğaz manzarası eşlik edecek. Yolcular, Anadolu Kavağı'na giden vapur yolculuğunda tatlı bir yaz akşamının tadını çıkaracak.

İstanbul Caz Festivali Programı

İstanbul Caz Festivali Programı

Festivalin en canlı yaşancağı yerlerden olan Parkorman'daki konserler 8 Temmuz'da başlayacak. Festivalin ikinci gününde Kovacs, caz festivallerinin vazgeçilmezi Riff Cohen & Okay Temiz “The Ritual”, Mabel Matiz'le çıkardığı Antidepresan ile gündeme gelen Mert Demir ve Takeshi’s Cashew sahne alacak. 

Parkorman'daki ikinci gün konserlerinde ise Morcheeba, Alfa Mist, Mammal Hands ve Ekin Beril performanslarını sergileyecek. 

12 Temmuz tarihinde ise Parkorman'daki sahnede Türkiye'nin gözde gruplarından Adamlar ve 'Ho Hey' ve 'Ophelia' gibi şarkılarıyla son zamanların popüler grubu The Lumineers performanslarını sergileyecek.

Her sene olduğu gibi bu sene de 1'li Gece Gezmesi, Kadıkoöy Moda Sahnesi, Dorock XL, Kadıköy Sineması ve The Wall’da vatandaşlarla buluşacak. Festivalde sahne alacak isimler ise şu şekilde: Ari Barokas, Evdeki Saat, Another Bitches Brew, Barış Demirel “BD Deneyimi”, Sababa 5, Taşra Üçlemesi Caz Projesi, Dilan Baykal, The Flabbies ve Düşün ile Yalnayak.

30. İstanbul Caz Festivali Bilet Fiyatları

30. İstanbul Caz Festivali Bilet Fiyatları

Caz festivalinde birbirinden farklı ücretli ve ücretsiz etkinlikler caz severlerle buluşacak. Bilet fiyatları da düzenlenen etkinliğe göre farklılık gösteriyor. Güncel bilet fiyatlarını İKSV'nin resmi internet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

İKSV Resmi İnternet Sitesi

İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın