Görüş Bildir
Haberler
Şef Lokumu Tarifi

Şef Lokumu Tarifi

Mesudiye Çopur
02.07.2015 - 18:49 Son Güncelleme: 02.07.2015 - 21:22

Şef Lokumu Tarifi

Bugün sizlere bizim hazırlamış olduğumuz oldukça lezzetli ve yapımı pratik şef lokumu tarifini aktaracağız. Şef lokumunun ortalama yapılış süresi 30 dakika civarında sürmektedir. Sizlere aktaracağımız malzeme sayısına göre ise şef lokumunu 4 ile 6 kişiye servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 Yemek Kaşığı Margarin

  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker

  • Yarım Su Bardağı Un

  • 2,5 Su Bardağı Süt

  • 1 Çay Kaşığı Kakao

  • 1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi

Yapılışı

* Ocağın üzerine geniş bir tencere yerleştirin. Tencerenin içerisine sütü, toz şekeri ve unu ilave ederek orta dereceli ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

* Tencere içerisinde ki muhallebi kaynamaya başladıktan sonra margarini de tencereye ilave ederek bir taşım kadar daha kaynatın.

* Tencere içerisinde ki muhallebi hazır olduktan sonra muhallebiyi orta büyüklükte(İnce ve uzun bardak iyi olur) bardaklara dökün. Daha sonra bardakları buzdolabın da 2 saat kadar dinlendirin.

* Bu sırada küçük bir kabın içerisine Hindistan cevizini ve kakaoyu ekleyerek iyice karıştırın. Bardaklarda ki muhallebi dinlendikten sonra havasını alarak bardaklardan muhallebiyi çıkarın. Daha sonra ince uzun muhallebiyi bıçak yardımıyla kesin. Kestiğiniz parçaları Hindistan cevizi ve kakaonun bulunduğu karışıma iyice bulayarak hazırlayın. Bu işleme tüm muhallebi bitene kadar devam edin.

* Artık şef lokumu hazırdır.

Afiyet Olsun

Kaynak: http://www.bizimsef.com/enfes-sef-lok...

Resimli Anlatım

Resimli Anlatım

Videolu Anlatım

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın