Görüş Bildir
Haberler
Sayıştay'dan İBB'ye Burs ve Halk Süt Sorgusu: 'Kamu Zarara Uğratılmış'

Sayıştay'dan İBB'ye Burs ve Halk Süt Sorgusu: 'Kamu Zarara Uğratılmış'

Sayıştay, İBB'ye halk süt ve öğrencilere burs için yaptığı harcamalardan dolayı 'kamuyu zarar uğratma' suçlamasının yer aldığı bir rapor hazırladı. 

Müfettişler, burslar için 'Belediye tarafından doğrudan yapılabileceğine dair bir yasal düzenleme bulunmadığından burs ödemeleri kamu zararına neden olunmuştur” ifadelerini kullanırken, halk süt içinse doğrudan satın alımı işaret ederek “alımı ihale ile yapılması” gerektiğini öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre yardıma muhtaç aile ve öğrencilere burs ödemesi ve süt desteğinde bulunan İBB için Sayıştay, 'yasadışı işlem' sorgusu yaptı.

Sayıştay, İBB'nin 12 bin 334 öğrenciye verdiği burslara ek olarak, halk süt yardımlarının da yasalara aykırı olduğunu belirtti.

Belediyenin 12 bin 334 öğrenciye verdiği burs kamu zararıymış

Belediyenin 12 bin 334 öğrenciye verdiği burs kamu zararıymış

İBB’nin 12 bin 334 üniversiteliye verdiği 14 milyon 800 bin liralık burs için Sayıştay, kamu zararı dedi. 2019 yılında göreve gelen İmamoğlu, üniversitelilere yılda 3 bin 200 TL burs verme kararı almıştı. Bu kapsamda İBB, 2019-2020 yıllarında 29 bin 423 öğrenciye ödeme yaptı. Burs alan öğrenci sayısı bu yıl 33 bin 763’e çıktı. 

Müfettişler, verilen burs için “Belediye tarafından doğrudan yapılabileceğine dair bir yasal düzenleme bulunmadığından burs ödemeleri kamu zararına neden olunmuştur” yorumunu yaptı. Dosyada 12 bin 334 öğrenciye verilen 1200 TL’lik burslar yer buldu.

Halk süt endüstriyel ürünmüş

Halk süt endüstriyel ürünmüş

Sayıştay’ın dikkatini çeken diğer bir konu da, İBB’nin yoksul vatandaşlara verdiği halk süt desteği oldu. İmamoğlu, göreve geldikten sonra 3 ile 6 yaş arasındaki 124 bin çocuğa 8,5 milyon litre süt desteği vermişti. Sütler, Kamu İhale Kanunu’nun üçüncü maddesi gereğince Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden ihalesiz olarak alınmıştı. Denetçiler, alımın ihale ile yapılması gerektiğini savundu. 

Sayıştay denetçileri buna ek olarak, belediyenin hayvancılık ürünü alabileceğini ancak pastörize sütün bu kapsamda olmadığını söyledi. Paketlenmiş ürünün endüstriyel ürün sayıldığını belirten denetçiler, “İşlenip dönüştürüldükten sonraki hali endüstriyel ürün olduğundan üreticinin ürünü kabul edilemez” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
90
21
8
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Saraya akıtılmayan her para kamuya zarar tabii. Ne o öyle ya, halk için harcamak falan!

Pleiades

büyük şirketlerin silinen vergi borçları kamu zararı değil de öğrencilere verilen 2 kuruş para ve çocuklara verilen 2 litre süt kamu zararı vov

Deli Halit.

Ulan Hugi götvereni, CHP üyeleri ne zaman çoğunlukta oldu da öğrenci bursunu reddettiler?! Kim bilir senin öğrenci bursu dediğin de yine pedofili sapıkların... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Haaah Böyle yapın! Gelecek 4-5 seçimi daha Ekrem Başkan da Mansur Başkan da garantiliyor sayenizde. Süt dağıtıp ,burs vermek yerine sağa sola 2 hafta açıp öl... Devamını Gör