Görüş Bildir
Haberler
Savcılıktan Derin Tarih İçin 'Toplatma' Kararı: 'Atatürk'ün Hatırasına Alenen Hakaret'

Savcılıktan Derin Tarih İçin 'Toplatma' Kararı: 'Atatürk'ün Hatırasına Alenen Hakaret'

Ulaş
18.05.2017 - 21:37 Son Güncelleme: 19.05.2017 - 09:05

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Derin Tarih' dergisinin mayıs sayısıyla ilgili 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Derginin mayısı sayısı için 'el koyma ve toplatılma kararı' verildi.

Dergi bu ay 'Latife Hanım’ın 91 yıldır gizlenen mektubu: Kemal Paşa Çakma Napolyon’dur' kapağıyla piyasaya sürülmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dergide ve aynı isimle TVNet'te yayımlanan programda Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaretler uzun süredir gündemde önemli yer kaplıyordu.

Önce programda Atatürk ve manevi kızı Afet İnan hakkında sarf edilen sözlere büyük tepki gelmişti.

Programın konuğu aynı zamanda derginin genel yayın yönetmeni olan Armağan gelen tepkiler üzerine ise Twitter'dan kendini savunmuştu.

Bu olaydan bir gün sonra da Nur Cemaati'nden bir 'hoca' Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım hakkında skandal açıklamalarda bulunmuştu.

Programda kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Süleyman Yeşilyurt çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaşanan tüm gelişmelerin ardından adı geçen derginin mayıs ayı sayısında Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder  Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret edildiği gerekçesiyle savcılığa yapılan ihbar üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar soruşturma başlattı. 

Savcılık, soruşturma kapsamında Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza  Hakimliğinden ''Derin Tarih'' dergisinin mayıs ayı sayısının toplatma, el koyma  ve basım yayın ile dağıtımının durdurulmasını talep etti.

 Talebi değerlendiren Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliği, kuvvetli delilin  bulunması ve dergide Atatürk’e hakaret içeren ifadelere yer verildiği  gerekçesiyle dergiye el konulmasını, toplatılmasını, basım, yayın ve dağıtımının  durdurulmasına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
28
23
14
10
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Erdem

Rte olsaydı orada temizlik yapan eleman bile duruşmaya çıkardı :)

Hanif Mişbakim

annesi babası kayınvalidesi de dahil. D:

Sadece toplatma kararı mı? Tek bir RTE kapağı için dergi/dergiler kapatıldı bu ülkede. Kurucuya hakaret ve iftira eden dergi sadece toplatılıyor. Yeni sayı y... Devamını Gör

Murat Koca

hangi dergi kapatıldı?

Eric Wright

Yav Atatürk size ne etmiş bu kadarda, yıl olmuş 2017 hala havlıyorsunuz be bir dönünde sizin kafanızdaki yaratıkları eleştirin. Tecavüzcüsü sizde, hırsızı si... Devamını Gör