Görüş Bildir
Haberler
Savcı, Pınar Selek'e Beraat Kararını Temyiz Etti

Savcı, Pınar Selek'e Beraat Kararını Temyiz Etti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcı, Pınar Selek hakkındaki beraat kararını temyiz etti. Dosya Yargıtay'a gidecek. Avukat Seyda Selek 'Yaşadığımız süreç yorum yapmaya gerek olmayacak kadar açık. Umarız artık bu mağduriyet son bulur' diyor.

Pınar Selek’in kardeşi ve avukatı Seyda Selek, “Yaşadığımız süreç yorum yapmaya gerek olmayacak kadar açık. Ama mücadele etmeye devam edeceğiz. Umarız Yargıtay Genel Ceza Kurulu beraat kararını onar ve bu kabus biter” diye konuştu.

Pınar Selek, ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılandığı Mısır Çarşısı patlaması davasından 19 Aralık 2014’te dördüncü kez beraat etmişti. 

Bianet.org'un haberine göre; savcı kararı bugün temyiz etti. Şimdi dosya Yargıtay Genel Ceza Kurulu’na gidecek.

Yargıtay sürecinde, Selek’in avukatları savunmalarını dilekçeyle sunacak. Usül yasasına göre, beraat eden sanıklar Yargıtay’da savunma yapamıyor; sadece belirli bir ceza sınırının üzerine mahkum olan sanıklar Yargıtay’dan duruşma talebinde bulunup savunma yapabiliyor.

Seyda Selek, bu durumun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ndeki adil yargılanma hakkı ve ‘silahların eşitliği ilkesi’ne aykırı olduğunu söyledi; “İddia makamı orada temsil ediliyor ancak biz sadece yazılı dilekçe sunabiliyoruz. Üstelik beraate karşı ağırlaştırılmış müebbet cezası tartışılıyor. Ama kamuoyu da 'artık yeter' diyor. Bu saatten sonra umarız bu süreci sonlandırıp, mağduriyeti ortadan kaldırırlar” diye konuştu.

Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili davada 16 yıldır yargılanan ve üç kez beraat eden Pınar Selek bir kez de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay’ın bu cezayı usülen bozması üzerine dava yeniden görülmeye başlanmıştı. 5 Aralık'ta görülen duruşmada, savcı ağırlaştırılmış müebbet istediği mütalaasını tekrarlamış, ancak mahkeme Selek’in beraatine karar vermişti.

  • Bianet Haber Merkezi
Kaynak: http://bianet.org/bianet/insan-haklar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0