Görüş Bildir
Haberler
Savcı, Nevin Yıldırım'a Verilen Müebbeti Az Buldu

Savcı, Nevin Yıldırım'a Verilen Müebbeti Az Buldu

Onedio Medya
09.06.2015 - 21:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde kendisine silah zoruyla tecavüz eden Nurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım’a verilen mübbet hapis cezasını savcı az buldu.

BirGün’den Burak Butur imzalı habere göre, ne “iyi hal” ne de “tahrik” indiriminin uygulandığı kararla ilgili Yargıtay’a başvuran savcı Osman Çabuk, Nevin Yıldırım hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, Nevin Yıldırım için istenen ‘ağırlaştırılmış ömür boyu hapis’ talebine ilişkin, ”Olay ilk vuku bulduğunda Nevin Yıldırım’ın cezasının hafifletilmesi için, Adalet Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşmeler yaptık. Yıldırım’ın cezaevi koşullarından sağlıklı bir ortama geçmesi ve yaptığı eylemin meşru müdafaa olarak sayılması gerektiğini ifade ettik, hâlâ da ediyoruz” diye konuştu. Savcının Yıldırım ile ilgili ceza taleplerini ‘erkek egemen bakış açısı’ olarak değerlendiren Kav sözlerini şöyle sürdürdü:

”Erkeklere uygulanan ‘iyi hal’ ve ‘tahrik’ indirimlerinden Nevin Yıldırım da yararlanmalıdır. Çünkü ezilen cinsiyetti ve bu bir meşru müdaafadır. Şiddet gören bir kadına bile ceza veren yargı, erkek egemen bir tavırla ilerliyor. Erkeklere bol keseden ceza indirimi verilirken, kadınlar söz konusu olduğunda esirgemekten çekinmiyorlar.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0