Görüş Bildir
Haberler
Sanayicinin Para Hırsı, Marmara'ya Akan Dereyi Kızıla Boyadı

Sanayicinin Para Hırsı, Marmara'ya Akan Dereyi Kızıla Boyadı

Marmara Denizi'ne dökülen dere, çevredeki sanayi tesislerinin atıkları nedeniyle kırmızı renge büründü. Çevreciler ortaya çıkan manzaraya isyan etti. Dereyi kirleten tesise 500 bin lira ceza kesildiği ve faaliyetinin durdurulduğu da öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yukarıdaki görüntüler Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Kamara Deresi'nden. Marmara'ya dökülen derenin kirlenmesine, yakın bölgedeki fabrikaların neden olduğu öne sürülüyor.

İlçenin Belediye Başkanı Hikmet Ata, 'Dere, aynı sorunla daha önce de karşılaştı. 40 gün önce böyle bir durum oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü konunun takipçisi oldu. Bugün de müdürlüğü bilgilendirdik. İncelemelerde bulunup nereden geldiğini bulmaya çalışacaklar. Daha önce bir firmaya yüklü miktarda ceza kesilmişti. Yine oradan olma ihtimali var' diye konuştu.

İnceleme için dereden numune aldıklarını belirten Marmaraereğlisi Çevre Müdürü Ozan Deniz, Bunun içindeki kimyasal maddeler denize ulaştığında martılar ve diğer hayvanlar zarar görecektir. Bitki örtüleri zarar görecektir' dedi. 

Marmaraereğlisi Çevre Gönülleri Derneği Başkan Yardımcısı Özgür Aksun ise Kamara Deresi'nin sürekli kirletildiğini dile getirerek, 'Bu sanayilere ivedilikle işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz, kapatılmasını talep ediyoruz' diye konuştu.

Görüntüler sosyal medyanın da gündemindeydi. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dereyi kirleten tesise 500 bin lira ceza

Dereyi kirleten tesise 500 bin lira ceza
Dereyi kirleten tesise 500 bin lira ceza

Anadolu Ajansı, Kamara Deresi'ne atık suyunu akıtan tesise 500 bin lira ceza kesilerek faaliyetinin durdurulduğu bilgisini paylaştı.

Ajans, İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden yapılan şu açıklamayı paylaştı:

'Kirliliğe sebebiyet verdiği tespit edilen söz konusu plastik çapak yıkama ve geri dönüşüm tesisinin Çevre İzin ve Lisans Belgesi'nin bulunmadığı tespit edilmiş ve dereye verilen atık sudan analiz yapılmak üzere numune alınmıştır. Müdürlüğümüz tarafından Çevre Kanunu kapsamında söz konusu işletmeye çevre izin ve lisans belgesinin bulunmaması nedeniyle ve dereye atık sularını vermesi nedeniyle 500 bin lira ceza cezası kesilerek faaliyet durdurma işlemi tesis edilecek olup ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
24
11
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Osman Elmallı

Para cezası yetersiz hapis cezası verilmeli

Yasemin Gün Tosça

küfür edicem şimdi.geçen sene zaten denize bakamadık bile.hala akillanmiosunuz.bu yaptiginiz sadece denize degil,colugumuza cocugumuza,gelecegimize zarar.yaz... Devamını Gör

Osman Elmallı

vatansızların umrunda değil vardır başka ülke vatandaşlığı kaçar gider şerefsiz

Sedat Yılmaz

Keşke tesisin ismini paylaşsalar da bir yaptırım da bizden yeseler...