Görüş Bildir
Haberler
Samsung Ve Qualcomm'a Dava Şoku !

Samsung Ve Qualcomm'a Dava Şoku !

Ümit Kılçık Kaya
05.09.2014 - 19:59 Son Güncelleme: 05.09.2014 - 20:19

Samsung Ve Qualcomm'a Dava Şoku !

Nvidia , Samsung ve Qualcomm ‘a patent davası açtı. Samsung ve Qualcomm ‘un 7 grafik patentini ihlal ettiği belirtildi. 1 yıl önce Kepler lisans programını duyuran Nvidia , bu program sayesinde tüm pazarlara GPU sağlayabilecek. Nvidia ‘nın iddiasına göre Qualcomm ve Samsung ‘un GPU fikri mülkiyetini ihlal etti ve telif hakkı için para ödemesi gerektiğini belirtti.

Nvidia ITC ‘ye başvuruda bulundu. Bu başvuruda içlerinde yeni tanıttığı cihazlarında olduğu bir kaç modelin ABD’ye yapılan sevkiyatların durdurulmasını istedi. Bu cihazlar içerisinde Galaxy Note 4 , Galaxy Note 3 , Galaxy Note Edge , Galaxy S5 , Galaxy S4 , Galaxy Tab 2 , Galaxy Tab S ve Galaxy Note Pro var.

Bir kaç yıl önce Intel ‘e Genel Lisans Anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmış ve 1.5 milyar $ tazminat kazanmıştı. Delaware Mahkemesine zararının karşılanması içinde başvuran Nvidia ‘nın haklı olup olmadığını mahkemeler belirleyecek.

Eğer bu davaları kazanırsa Nvidia rekor bir tazminat alabilir. Samsung ‘un cihazlarının milyonlarca sattığını düşünürsek Nvidia kazandığı takdirde tazminat alabilir. Tabiki de şuan konuşmak için erken.

Kaynak: http://www.teknoturko.com/2014/09/05/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın