Görüş Bildir
Haberler
Samsung Galaxy Note 7’yi Dünya Çapında Toplatıyor

etiket Samsung Galaxy Note 7’yi Dünya Çapında Toplatıyor

Batuhan
02.09.2016 - 13:32 Son Güncelleme: 02.09.2016 - 18:42

Samsung bir ay önce satışa sunduğu Galaxy Note 7 telefonları son yaşanan batarya patlamaları sonrasında geri çağırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung CNN‘e verdiği bilgide problemin bataryalardan kaynaklandığını belirtmişti. Ancak Note 7’de kullanılan pilleri üreten kardeş firma Samsung SDI Reuters‘a yaptığı açıklamada pilleri suçlayacak herhangi bir açıklama yer almadı.

Şirket, dünya genelinde 35’ten fazla Galaxy Note 7 patlama vakası bildirildiğini doğruladı. 2.5 Milyon üretilen telefonun tamamı geri çağrılıyor.

Prosedürün nasıl ilerleyeceği henüz bilinmiyor ancak Yohap’a konuşan Samsung yetkilisi birkaç gün içinde olayın sebepleriyle beraber resmi bir açıklama yapacaklarını belirtiyor. Adını vermeyen Samsung yetkilisi söz konusu “arızanın” şimdiye kadar sattıkları telefonlardan yüzde 0,1‘ini etkilediğini ancak işlerini şansa bırakmayacaklarını belirtiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelişmeler Samsung’un piyasa değerinin 7 milyar dolar düşmesine neden oldu.

Samsung Türkiye’den resmi Galaxy Note 7 açıklaması geldi

Samsung Türkiye’den resmi Galaxy Note 7 açıklaması geldi

Konuyla ilgili Samsung Türkiye‘den de resmi bir açıklama geldi. 

Global duyuruya paralel olarak yapılan açıklamaya göre Samsung Galaxy Note7 satışları Türkiye’de de durduruldu. 

Samsung Türkiye‘den yapılan açıklama şöyle:

Samsung her zaman en yüksek kalitede ürünler tasarlamayı ve kullanıcılarına sunmayı hedeflemektedir. Yüksek kalitedeki hizmet anlayışımızı sürdürebilmek için, değerli kullanıcılarımızdan gelen her türlü arıza bildirimini çok ciddiye alıyoruz. Galaxy Note7’ye ilişkin bildirilen vakaları takiben, kapsamlı bir inceleme yürüttük ve bu sınırlı sayıdaki vakaların pilden kaynaklanan bir sorun nedeniyle oluştuğunu tespit ettik.

1 Eylül 2016 itibariyle dünya çapında milyonlarca adet satılmış olan Galaxy Note7’ler içerisinde sadece 35 adet vaka bildirilmiştir. Piyasada bu durumdan etkilenmiş olabilecek bataryaları tespit etmek adına tedarikçilerimizle beraber titiz bir inceleme gerçekleştiriyoruz. Belirtmek isteriz ki, ürünlerimiz yürürlükteki tüm mevzuata uygun olarak ithal edilerek satışa sunulmuştur ve BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) ile yürütülen ortak çalışma sonucuna göre ülkemizde şu ana kadar bilgimiz dahilinde hiçbir vaka olmamıştır.

Samsung için mutlak öncelik kullanıcılarımızın güvenliğidir. Bu nedenle Samsung Electronics Türkiye olarak ülkemizde Galaxy Note7 satışlarını geçici olarak durdurma kararı aldık. Hali hazırdaki Galaxy Note7 kullanıcılarımız mevcut cihazlarını en kısa zamanda yenileriyle değiştirebilecekler veya satın almış oldukları noktaya ürünü iade ederek ödemiş oldukları ücretin tamamını geri alabilecekler.

Kullanıcılarımız için bu durumu en hızlı şekilde çözmek ve en yüksek kalitede ürünleri sunmaya devam etmek amacıyla çalışıyoruz.

Son tüketiciler için yapılan bu resmi açıklamanın dışında bir de iş ortaklarına ulaşan bir duyuru var. İş ortaklarına yapılan bildirimde kapalı/açık kutu Samsung Galaxy Note 7 cihazlarının hatta demo cihazlarının dahi geri alınacağı belirtiliyor.

BT MagazinLOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
488
189
106
65
59
32
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cakomo.

Samsung zor vaziyette ise Azerbaycan Bele vaziyetin içine sokmaya hazırdır

Vera Hanzade

Elmadan şaşmayız

Pasif Kullanıcı

Daha yeni aldım. Batarya patlasa da tazminat davası açsam aq.