Görüş Bildir
Haberler
Salgının Diğer Yüzü: ABD’de Satılamayan Domuzlar İğne ile Öldürülüyor, Tavukların Kümesine Karbondioksit Veriliyor

Salgının Diğer Yüzü: ABD’de Satılamayan Domuzlar İğne ile Öldürülüyor, Tavukların Kümesine Karbondioksit Veriliyor

Batuhan
29.04.2020 - 14:07

Dünyanın en fazla et tüketen ülkesi ABD’de mezbahaların ve restoranların kapanmasıyla etini işleyeceği ve satacağı yeri kalmayan üretici, hayvanlarının bir kısmını daha doğmadan öldürme yolunu seçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm dünyada 3 milyondan fazla insana bulaşan koronavirüs salgını nedeniyle insanların evinden çıkmaması ve restoranların kapanması et sektörünü de etkiliyor.

Iowa eyaletinin Valisi Kim Reynolds, domuz cesetlerinin imha edilmesi için finansal destek istedi

Iowa eyaletinin Valisi Kim Reynolds, domuz cesetlerinin imha edilmesi için finansal destek istedi

Kişi başına yıllık ortalama 120 kilogram et ile tüketimin en yüksek olduğu ABD’de, sağlık önlemleri kapsamında mezbahaların da kapanmasıyla üretici, elindeki canlı hayvanları öldürme yoluna gidiyor. 

Ülkenin domuz eti üretiminin üçte birini karşılayan Iowa eyaletinin Valisi Kim Reynolds, Trump yönetimine yazdığı mektupta hayvanların “ıskartaya çıkartılması” ve cesetlerin imha edilmesi için finansal destek istedi. Reynolds imzalı mektupta “Her hafta ‘işlenmeyen’ 700 bin domuz var. Bunların insani şekilde ötenaziye tâbi tutulması gerek” ifadesi yer aldı.

Milyonlarca hayvan öldürülecek

Milyonlarca hayvan öldürülecek

Tyson Foods’un Yönetim Kurulu Başkanı John Tyson, Reuters’a verdiği mülakatta, milyonlarca domuz, tavuk ve sığırın öldürüleceğini söyledi. Üretimi üçte bir düşen domuz eti durumdan en fazla etkilenen sektör. Çünkü sığır besiciliği açık alanda devam edebilirken, domuzlar kapalı alanda beslenip mezbahalara hazırlanıyor. Şayet çok fazla büyürlerse kendi kendilerini yaralayabiliyorlar. Yeni domuz yavruları gelmeden önce mevcutlarının çiftlikten dışarı çıkartılması gerekiyor.

5 milyar dolarlık zarar

5 milyar dolarlık zarar

Bazı canlı hayvan besicileri ise yavru domuzları bedavaya elden çıkarıyor. Emtia danışmanlığı şirketi Kerns & Associates’e göre bu, domuz yavrusu başına 38 dolar kayıp demek. 

ABD Ulusal Domuz Eti Üreticileri Konseyi’nin verilerine göre hayvan başına 37 dolardan toplam 5 milyar dolarlık zarar oluşacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarım Bakanlığı'ndan yardım paketi

Tarım Bakanlığı'ndan yardım paketi

ABD Tarım Bakanlığı, cuma günü yaptığı açıklamada canlı hayvanlara pazar bulunması, ötenazi ve imha işlemleri için çiftçilere destek verecek “Ulusal Koordinasyon Merkezi” kurulacağını duyurdu. Bakanlık ayrıca 19 milyar dolarlık bir yardım paketi üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Tavuklara “gaz odası”

Tavuklara “gaz odası”

Merkezi Wisconsin eyaletinde yer alan ve restoranlara ve yemek şirketlerine yumurta akı tedariği yapan Daybreak Foods, bazı tavuk çiftliklerinde kuluçkaya yatan hayvanların kümeslerine karbondioksit vermeye başladı.

Beraber çalıştığı çiftçilere hayvanları beslesinler diye ücret ödeyen şirket, topladığı yumurtaları Minnesota’da işletiyordu. Ancak Cargill’in tesislerini kapatmasıyla bu operasyon da durdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
65
39
19
9
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyza

Hayvanların şu yaşadıklarını artık kaldıramıyorum, her durumda bir şekilde hayvanlara zarar verecek kararlar alınıyor. Besin olmadıklarını, canlı olduklarını... Devamını Gör

Surdan Burdan

satilmiyor mu bedava dagitin abi , zaten cope gidicegine insalik yapin , olmadi baska ulkelere gonderin afrikaya gonderin AFRIKAYA !!!! varya bu avrupa ve a... Devamını Gör

Beyza

Bu ne yani, tavuk soykırımı mı?