Görüş Bildir
Haberler
TV
Sailor Moon - Karakterler ve Özellikleri

etiket Sailor Moon - Karakterler ve Özellikleri

Sueda Korkmaz
10.03.2015 - 20:58 Son Güncelleme: 14.03.2015 - 12:54

1. Usagi Tsukino - Sailor Moon (Ay Savaşçısı)

Serinin baş karakteri Usagi, inanılmaz büyüklükte sevgiye sahip olan dikkatsiz ve sulugöz bir orta okul öğrencisidir.. Yemek yemeyi ve uyumayı çok sever. Yengeç burcudur. Ay Savaşçısı olduğu ilk zamanlarda kötülerle savaşmak istemez, sıradan biri olmak ister. Zaman geçtikçe Ay'dan gelen gücünü sevdiklerini korumak adına kullanmayı öğrenir. Aynı zamanda Ay Prensesi Serenity olan Usagi, animede diğer savaşçılar gibi reenkarnasyon ile tekrar dünyaya gelmiştir.

Doğum Günü : 30  Haziran ( Yengeç )

Yaş:14-16

Güçleri: ışıkla (özellikle ayışığı) ve sevgiyle alakalı saldırıları var. İyileştirme yetenekleri var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2.Ami Mizuno - Sailor Mercury (Merkür Savaşçısı)

Ami Mizuno çok zeki, çalışkan ve temiz kalpli bir insandır. Ama Usagi onunla tanışmadan önce Luna onda kötü bir enerji sezmiş ve Ami'nin Karanlık Krallık'tan olduğu düşünülmüştür.Ancak bu enerji Merkür Savaşcısı olduğu içindir .Karakterlerden ilk Usagi ile tanışır. Ami'nin annesi doktordur ve onunla birlikte kalmaktadır. Ami de mesleğini doktor olmak adına seçmiştir. Grup içinde arkadaşlarının ödevlerine yardım eden çok sevecen bir karakterdir. Her zaman arkadaşlarının iyiliğini düşünen temiz kalpli biridir . Ami'nin en çok korktuğu şey aşk mektuplarıdır ve bu yüzden aşkla arası pek iyi değildir.

Doğum Günü:10 Eylül (Başak)

Yaş: 14-16

Güçleri:Suyun tüm evrelerini kontrol edebilir. (Buz da dahil)

3.Rei Hino - Sailor Mars (Mars Savaşçısı)

Rei Hino, Hikawa adlı bir tapınakta çalışmaktadır ve ayrıca orası onun evidir. Kendisinde bazı psijik güçler vardır ve bu sayede şeytani enerjiyi önceden sezebilir. Sürekli Usagi ile kavga ederler ama aslında birbirlerini çok severler. Tapınağı büyükbabası ile yürütürler ve onunla kalmaktadır.Soğuk kanlılığı ile takımını her zaman motive eder . Rei Hino ,takımdaki en güçlü ve sert gibi görünse de her zaman iyilik ve barış için çabalamaktadır.Savaşmayı ve dünyayı kurtarmayı kendine amaç gören Rei, takımına en bağlı savaşçıdır.

Doğum Günü:17 Nisan (Koç)

Yaş:14-16

Güçleri: Ateşi kontrol edebilir ve bazı psijik güçleri vardır.

4.Makoto Kino - Sailor Jupiter (Jüpiter Savaşçısı)

Makoto Kino sonraki bölümlerde Usagi Tsukino'nun okuluna kaydolur ve animede ilk o zaman görülürAncak herkes Makoto Kino 'dan çekinmektedir.Karakterlerden ilk Usagi ile tanışır. Usagi ondan çekinsede ona hemen ısınır.Makoto küçük yaşta ailesini kaybetmiştir ve yalnız yaşamaktadır. Ev işlerini ve yemekleri kendi yapar ve bu konuda iyidir. Savaşçılar arasında en uzun boylusu ve güçlüsüdür (Haruka Tenou'dan sonra). Mako'nun daha önce birçok erkek arkadaşı olmuştur, erkekler konusunda hassastır. Seri boyunca genelde gördüğü erkekleri eski sevgililerine benzetmektedir.

Doğum Günü:5 Aralık (Yay)

Yaş : 14-16

Güçleri:Bazı doğa unsurlarını idare edebilir, özellikle şimşek ve ağaç

5.Minako Aino - Sailor Venus (Venüs Savaşçsı)

Minako Aino ortaya çıktığı zaman 14 yaşında olan bir anime karakteri. Gezegeni Venüs'tür. Hayali ünlü bir yıldız olmaktır. Bir kimliği de Sailor V'dir. 3 tane dönüşümü vardır. Adının anlamı aşkın güzelliği ile sarılmış olan, Amerikan adı Mina'dır. Sarı ve turuncu renkleri sever. Acılı Hint yemekleri ve şehriyeyi sever.

Doğum Günü:22 Ekim(Terazi)

Yaş:14-16 

Güçleri:sevgi ve ışık güçlerini kullanır.

6.Mamoru Chiba - Tuxedo Mask(Smokinli Sovalye)

Dünyayı temsil eden savaşçıdır. Eski zamanlarda Dünya Prensi Endymion olduğu bilinir. Kahramanlıklarını Smokinli Şövalye adıyla yapar. Ayrıca gezegen savaşçılarını da her zaman kurtarır ve onlara yardım eder. Usagi Tsukino' nun sevgilisidir. Chibiusa'nın babasıdır. Hafızasını kaybettiğinde Ay Işığı Şövalyesi olarak kahramanlıklarına devam eder.

Doğum Günü:3 Ağustos (Aslan)

Yaş:17-19

Güçleri: Kırmızı gül :D

İçeriğin Devamı Aşağıda

7.Luna

Luna,Usagi nin bir nevi yardımcısıdır. Usagi,Ami ve Diğer Kızlara Broş ve Dönüşüm Kalemlerini veren kişidir.Luna nın Asıl Görevi Ay Prensesi ni bulmak ve onu korumaktır.Çok ciddi ve görevine sadıktır.

8.Artemis

Artemis de Luna gibi bir koruyucu kedidir.Minako nun yanında kalır.çok eğlenceli ve renkli bir kişiliğe sahiptir.

9.Naru

Usaginin en yakın arkadaşıdır. Nerdeyse bütün düşmanlar onu hedef almıştır. :D

10.Umino

Yine usaginin en yakın arkadaşlarından biridir.Biraz sakardır ve notları yüksektir.

11. Chibi Usa - Sailor Chibi Moon (Küçük Ay Savaşçısı)

Usagi ve Mamoru'nun gelecekten gelen kızı olan Chibiusa'nın gerçek adı Usagi Tsukino'dur. İkinci sezonda gelecekten annesini kurtarmak için Sailor Moon'un Gümüş Kristal'i almak için gelir, serinin sonunda geleceğin Gümüş Kristal'inin kendi vücudunda bulunduğunu öğrenir. Sonraki sezonda savaşçı olarak eğitim görmek için Küçük Ay Savaşçısı( Sailor Chibi Moon) olarak gelir. İlk başlarda yirminci yüzyılda annesi olacak olan Usagi ile iyi geçinemez ve ondan daha olgun olduğunu belirtir. Ancak zaman geçtikçe birbirlerine olan bağ güçlenir. Otuzuncu yüzyıldaki annesi gibi bir hanımefendi olmak ister.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.Michiru Kaiou - Sailor Neptune ( Neptün Savaşçısı)

Yetenekli ve keman çalan Michiru Kaiou, diğer kızlardan yaşça büyüktür. Güçleri Merkür Savaşçısı'nın güçlerine benzer. Neptün Savaşçısı'na dönüşebilir ve okyanusun gücüne kullanır.(bknz: Derin Batış) Çok yetenekli ve çok güzel olan Michiru, savaşçı olmak adına hayallerinden vazgeçmiştir. Görevine tamamen sadıktır ve bu uğurda kurbanlar vermeye hazırdır. Bir sanat okulunda çalışır. Kutsal Kupa'yı oluşturan üç tılsımdan Derin Su Aynası'nın sahibidir. Uranüs Savaşçısı ile Üstü kapalı olarak anlatılan bir aşk ilişkisi vardır.

Güçleri: Okyanusu kontrol etmek, gelecek olayları önceden görmek.

12.Haruka Tenou - Sailor Uranus (Uranüs Savaşçısı)

Haruka Tenou, Uranüs Savaşçısı'na dönüşebilmektedir. Michiru ile aynı yaştadır. Gökyüzü Savaşçısı olarak da bilinir. Savaşçı olmadan önce yarışçı olmak istemektedir fakat savaşçı olarak uyanır. Motor kullanmakta oldukça iyidir. Erkeksidir, erkek gibi giyinir, uzaktan erkek olduğu düşünülür. Tanıştığı her kadın ona hayranlık duyar. Savaşırken Neptün Savaşçısı gibi kurban vermekten çekinmez. Kutsal Kupa'yı oluşturan üç tılsımdan Uzay Kılıcı'nın sahibidir.

Güçleri:Dünya ve Yerküre nın sarsılması gibi şeyler ,gelecek olayları önceden görmek.

13.Setsuna Meiou - Sailor Pluto (Plüton Savaşçısı)

Gizemli bir karakter olan Setsuna Meioh, Plüton Savaşçısı'dır. İlk başlarda Plüton Savaşçısı olarak Uzay-Zaman Kapısına gardiyanlık yaparken görülür. Zaman kapısında, orayı hiç bırakamadığı için, kendini çok yalnız hissettiği görülür ama Chibiusa ile yakın arkadaştırlar. Ayrıca kendini feda etmekten çekinmez. 3. sezonda arkadaşlarını kurtarabilmek için zamanı durdurmuş(yasaklanmış güç) ve bunun bedelini hayatıyla ödemiştir. Daha sonra sürgündeki süresi dolduğu için geri döner. Kutsal Kupa'yı oluşturan üç tılsımdan Lal Küre'nin sahibidir.

Güçleri: Zamanın akışını ve uzay-zaman sürekliliğini kontrol etmek.

14.Hotaru Tomoe-Sailor Saturn (Satürn Savaşçısı)

Deli bir bilim adamının kızı olan Hotaru Tomoe, laboratuvarda olan bir kaza sonucu sağlığı zayıflamıştır. Karanlık güçler tarafından ele geçirilen Hotaru, Mistress Nine olarak boy gösterir. Sonrasında Ay Savaşçısı ve Küçük Ay Savaşçısı'nın sevgisi sayesinde Satürn Savaşçısı olarak uyanır, sonuncu gezegen savaşçısı olarak kızlara katılır. Bir gezegeni yok edebilme gücüne sahip olan Satürn Savaşçısı, Yıkım Savaşçısı olarak da adlandırılır. Aynı zamanda diğer adı da Sessizlik Savaşçısı'dır

Güçleri: Sessizlik ve yıkım, enerji bariyeri yapmak.

15.Seiya Kou

5.Sezonda karşımıza çıkan Seiya aslında uzak bir gezegenden gelen 3 savaşçıdan biridir.3 ışık diye bir grupları vardır.Aslında Usagi ye aşıktır ve hep bunu ima eder ama Usagi anlamaz ayrıca Usagi onu arkadaşı olarak görür.Seiyanın asıl amacı Galaxia yı yenmek ve prenseslerini kurtarmak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16.Yaten kou

5.Sezonda karşımıza çıkan Yaten aslında uzak bir gezegenden gelen 3 savaşçıdan biridir.3 ışık diye bir grupları vardır.Hayranlarını ve aşk mektuplarını hiç sevmez. Yatenin asıl amacı Galaxia yı yenmek ve prenseslerini kurtarmak

17.Taiki Kou

5.Sezonda karşımıza çıkan Taiki aslında uzak bir gezegenden gelen 3 savaşçıdan biridir.3 ışık diye bir grupları vardır.Taiki derslerde çok başarılıdır ve Ami ye yetişebilen tek kişidir.Taikini asıl amacı Galaxia yı yenmek ve prenseslerini kurtarmak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
744
303
145
24
21
21
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın