Görüş Bildir
Haberler
Sahurda Tükettiğiniz Zaman Sizi İftara Kadar Rahat Rahat Taşıyacak 10 Yiyecek

Sahurda Tükettiğiniz Zaman Sizi İftara Kadar Rahat Rahat Taşıyacak 10 Yiyecek

20.04.2022 - 20:00

Sahurda tükettiğiniz zaman sizi iftara kadar rahat rahat taşıyacak 10 yiyeceği sizin için derledik. İyi okumalar!

1. Yumurta!

1. Yumurta!

Yumurta, yüksek oranda kaliteli protein içermesi dolayısıyla sahurda tüketebileceğiniz en iyi besinlerden biri. Aç kalan vücudu enerjik tutan, mideyi dolduran ve uzun süre tokluk hissi veren yumurta aynı zamanda oldukça sağlıklı bir yiyecek. Haşlanmış halde tüketmenizi tavsiye ederiz!

2. Kepekli makarna!

2. Kepekli makarna!

Kepekli makarna da tok tutucu özelliğe sahip yiyeceklerden bir diğeri. Posa miktarı fazla olan kepekli makarna, lifli gıdalar arasında bulunduğu için tokluk hissi vermesinin yanında kabızlığı giderir ve porsiyonlar abartılmadığı sürece kilo almanızı da önler.

3. Lor peyniri!

3. Lor peyniri!

Sahurda mümkün olduğunca tuzsuz peynirleri tercih etmelisiniz. Gün boyu susuz kalacağınız için tuzlu yiyecekler yemeniz gün içinde zorlanmanıza neden olabilir. Tuzsuz lor peyniri, az yağlı olması nedeniyle oldukça sağlıklı bir peynir alternatifi olmasının yanında gün boyu tokluk hissetmenize de yardımcı olur.

4. Tam tahıllı ekmek!

4. Tam tahıllı ekmek!

Tam tahıllı unlardan yapılan ekmeklerin daha uzun süre tok tuttuğu bilinen bir gerçek. Karbonhidrat çabuk acıktırdığı için sade ekmek yerine tam tahıllı ekmeği tercih etmeniz büyük fark yaratacaktır. Tam tahıllı ekmek, sindirim sisteminizin rahat çalışmasına da katkıda bulunur.

5. Çiğ badem!

5. Çiğ badem!
www.cerezciyiz.biz

Çiğ kuruyemişin kalp ve damar sağlığına faydalı olduğu, dengeli beslenmeye katkıda bulunduğu ve uzun süre tokluk hissi yarattığı biliniyor. Posa içermesiyle gün içinde tok hissetmenizi sağlayan çiğ badem, açlıktan kaynaklanan konsantrasyon düşüklüğünü minimuma indirmenizi sağlar. İhtiva ettiği kaliteli yağlar sağlıklı ve kaliteli yağlarla sahurda tüketebileceğiniz en iyi besinlerden biridir.

6. Yoğurt!

6. Yoğurt!

Yoğurt, sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bir gün içinde almanız gereken kalsiyum miktarını sahurda yiyeceğiniz bir kase yoğurt ile karşılayabilirsiniz. Bu mucizevi besin aynı zamanda bağışıklık sisteminizin ayakta kalmasına ve uyku düzeninin rayına oturmasına da yardımcı olur.

7. Yulaf ezmesi!

7. Yulaf ezmesi!

Yulaf ezmesi sizi uzun süre tok tutar, sahura kadar kendinizi zinde hissetmenize yardımcı olur ve sindirim sisteminizi düzenler. Sütle karıştırıp yiyeceğiniz bir miktar yulaf ezmesi, gün boyu tok hissetmenizi sağlayacak. Yulaf ezmesini ceviz içi ve kayısı gibi başka besinlerde de renklendirebilirsiniz.

8. Salata!

8. Salata!

Salata, içerdiği sebzeler nedeniyle oldukça sağlıklı bir posa kaynağı. Su ve posa oranı yüksek olan marul ve salatalık gibi sebzeler, sahurda ağır yedikten sonra hissedeceğiniz hazımsızlığın önlenmesini ve tokluk hissinin uzamasını sağlar.

9. Muz!

9. Muz!

Sahurda yiyebileceğiniz en iyi yiyeceklerden biri olan muz, Potasyum kaynağı olmasının yanında kan şekerinizin düşmesini engeller ve midenizi rahatsız etmez. Muz, diğer meyvelerden daha az şeker içerir ve tokluk hissini daha uzun süre muhafaza etmenize yardımcı olur.

10. Ayran!

10. Ayran!

Ayran sahurdan sonra daha rahat bir uyku çekmenizi sağlamasının yanında mide ve bağırsaklarınızın faaliyetini düzenler. Sahurda kafein veya asit içeren çay, kahve ya da kola gibi içeceklerin yerine ayran tüketirseniz daha uzun süre tok hissedebilir, kas ve kemiklerinizin ihtiyaç duyduğu kalsiyumu alabilir, aç kalacağınız saatlerde sindirim sisteminizin daha sağlıklı çalışmasına katkıda bulunabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
9
6
5
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın