Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Bakanlığı, Toplumdaki Algıyı Araştırmak İçin 1 Milyon Liraya Anket Yaptıracak

Sağlık Bakanlığı, Toplumdaki Algıyı Araştırmak İçin 1 Milyon Liraya Anket Yaptıracak

Koronavirüs salgınına ilişkin açıkladığı verilerin şeffaflığıyla tartışılan Sağlık Bakanlığı, 1.1 milyon TL’ye Kovid-19 anketi yaptıracak. Araştırmayı, pandemi sürecinde Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığı'nın halk tarafından başarılı bulunduğunu gösteren anketlere imza atan GENAR şirketi yapacak.  

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, GENAR Araştırma Şirketi’ne 1 milyon 99 bin TL ödeyerek “araştırma” yaptıracağını açıkladı. 

Sağlık Bakanlığı ile Genar Araştırma Şirketi arasında 14 Ağustos tarihinde imzalanan sözleşmede “Toplumun Yeni Koronavirüsle ilgili Algı ve Davranış Düzeyini Ölçecek Koronavirüs Barometresi Araştırması” yapılacağı belirtildi. 

Bakanlık, araştırmanın 270 gün içerisinde tamamlanmasını da istedi.

"Mücadele gücünü artırmaya yönelik araştırmalar yapılacak"

"Mücadele gücünü artırmaya yönelik araştırmalar yapılacak"

Sağlık Bakanlığı, milyonlarca liralık araştırmaya yönelik, “Salgınla mücadelede olumlu yöndeki veya risk içermesi muhtemel toplumsal eğilimleri anlamaya ve mücadele gücünü artırmaya yönelik araştırmalar yapılacaktır” açıklaması yaptı.

Üç ayrı saha çalışması yapılacak

Üç ayrı saha çalışması yapılacak

Bakanlık, araştırma kapsamında GENAR Araştırma Şirketi’nin üç adet saha araştırması yapacağını ve araştırmanın belirlenen örneklem büyüklüğü kapsamında, “hanelerde rastgele olarak belirlenen birer kişiye yüz yüze anket uygulaması” şeklinde yapılacağını da belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın başarı algısını ölçmüştü 👇

Sağlık Bakanlığı'nın başarı algısını ölçmüştü 👇

GENAR Araştırma, pandemi sürecinde halkın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya 5 üzerinden 4.37 puan verdiğini, halkın yüzde 75’inin bakanlığı başarılı bulduğunu iddia eden ankete imza atmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
85
20
6
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
daredevil.

Bakana 5 üzerinden 4.37 vermişler, bu bakanın ülkesinde 6 aydır nüfusun daha %8 ine test yapılabildi :D ABD'nin, Almanya'nın, İspanya ve İtalya'nın, Kore'nin... Devamını Gör

Berkay tkz

1 milyon lira mı ? Güzel güzel Anket dolum garantisi de var mı ? bide 5 milyon da öyle verelim

ayaz

doğrusu sağlık bakanlığını yandaşlara para dağıtmak için anket yaptıracak. Sağlık çalışanlarının ek ödemesini vermeyen sağlık bakanlığı iş yandaşına gelince ... Devamını Gör