Görüş Bildir
Haberler
Rusya'ya Yönelik 'SWIFT' Adımı Geldi: Sistemden Çıkarılıyor!

Rusya'ya Yönelik 'SWIFT' Adımı Geldi: Sistemden Çıkarılıyor!

Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya yönelik yaptırımlara bir yenisi daha eklendi.

AB, Fransa, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık, Kanada ve ABD koordineli bir şekilde yayımladıkları açıklama ile Rus işgalini kınadı.

Batılı ülkelerin açıklamasında, “Rus kuvvetleri, Kiev ve diğer Ukrayna şehirlerine saldırılarını devam ederken, Rusya'yı uluslararası finans sisteminden ve ekonomilerimizden daha da izole etmeye kararlıyız” denildi.

Önümüzdeki günlerde uygulanacak yaptırımlar arasında, “belirli Rus bankalarının SWIFT sisteminden çıkarılması” da yer alıyor.

"Rusya Merkez Bankasının varlıklarını felç edeceğiz"

"Rusya Merkez Bankasının varlıklarını felç edeceğiz"

Belirlenen Rus bankalarının SWIFT sisteminden çıkarılacağını AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen duyurdu.

Ursula von der Leyen, yaptığı açıklamada, 'Rusya Merkez Bankasının varlıklarını felç edeceğiz. Bu, işlemlerini donduracak, varlıklarını tasfiye etmesini imkansız hale getirecektir.' dedi.

Rus oligarkların finansal varlıklarını AB piyasalarında kullanmalarını yasaklamak için çalışacaklarını bildiren von der Leyen, belirlenen Rus bankalarının uluslararası para transferi sağlayan SWIFT sisteminden çıkarılacağını açıkladı.

Daha önce de Rusya'nın 64 önemli kurumuna yaptırım getirilmiş, AB bankalarının, Rus vatandaşlarından 100 bin avrodan daha fazla miktarda mevduat kabul etmeleri yasaklanmış, petrol rafinerileri için gerekli mal, hizmet ve teknoloji gönderilmesi engellenmişti.

Sadece İran ve Kuzey Kore çıkarılmıştı

Sadece İran ve Kuzey Kore çıkarılmıştı

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication / Dünya Bankalar Arası Finansal Telekomünikasyon Derneği), merkezi Brüksel'de bulunan ve dünya genelinde 200'ün üzerindeki ülkeden 11 binin üzerinde banka ve finansal kurumun kullandığı mesajlaşma sistemi.

Yurt içi ya da yurt dışı bankalar arası döviz transferinin yapılmasına imkan veren bu sistem kapsamında günde 42 milyon işlem yapılıyor.

Denetim komitesinde BelçikaABD, Britanya, Avrupa, Japonya, Rusya, Çin ve diğer ülkelerin merkez bankalarının bulunduğu SWIFT sisteminden daha önce sadece İran çıkarılmıştı. ABD'nin istediği adım, 2012 yılında AB'nin de desteğiyle İran'a karşı ‘nükleer program' gerekçesiyle atılmıştı.

Kuzey Kore de 2017 yılında SWIFT sisteminden çıkarılmıştı.

Rusya, İran ve Kuzey Kore'nin ardından sistemden çıkarılan üçüncü ülke oldu. 👇

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
13
6
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ukela

Die Welt'te biraz önce okudum , bağzı bankalar dedikleri zaten şu anda Kırım sebebi ile yasaklı olan bankalar , yani diğerlerine lay lay lom , hikaye dostlar... Devamını Gör

ken takabayashi

küçük bankalar hep büyük bankalara dokunmuyorlar

Jehat Sercan Yacan

Tüm dünyada silahlanmaya son verilmediği sürece savaşlar sürecek. Bu kadar basit. Neden şaşırıyor insanlar, ben onu anlamıyorum. Düşünsenize futbol için mily... Devamını Gör