Görüş Bildir
Haberler
Ruhsal Yorgunluktan Kurtulmak İçin Deneyebileceğin 10 Şey

Ruhsal Yorgunluktan Kurtulmak İçin Deneyebileceğin 10 Şey

Begüm
17.03.2023 - 12:34

Kendini keyifsiz hissettiğin o anlarda, bu bıkkın ruh halinden çıkmak için yapabileceğin pek çok şey bulunuyor. İşte ruhsal yorgunluktan çıkmak için deneyebileceklerin!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Nefes meditasyonunu deneyebilirsin.

Nefes meditasyonu ile nefes alışverişini düzenlerken içinde bulunduğun ana odaklanabilir ve seni sarmalamış olan ruhsal yorgunluğu azaltabilirsin. Nefes meditasyonu çeşitleri arasından sana en uygununu bulabilirsin.

2. Yoga yap.

Yoga hem ruhuna hem de bedenine iyi gelecek. Bu yüzden kendini sıkışmış hissettiğin anlarda kısa da olsa bir yoga akışı yaparak rahatlayabilirsin.

3. Sağlıklı beslenmeyi önemse.

3. Sağlıklı beslenmeyi önemse.

Sağlıklı beslenmek farkında olmasak da ruh halimizi etkiliyor. Örneğin aşırı yağlı  veya şekerli yemekler ve gıdalar bedenini daha çok yorar. Bu yüzden daha sağlıklı yemekler yiyerek ruhsal yorgunluğunu engelleyebilirsin.

4. Yürüyüşe çık.

4. Yürüyüşe çık.

Yürüyüş yapmak kafanda dönen düşünceleri toplamak için en ideal aktivite. Eğer kendini ruhen yorgun ve bitkin hissediyorsan yürüyüşe çıkabilir ve tüm bu süreçte de aklındaki cevaplanmamış soruları da düşünebilirsin.

5. Meditasyon molası verin.

Sabah uyandığında, uyumadan önce veya gün ortasında meditasyon yaparak içinde bulunduğun ana dönebilirsin. Ruhunu dinlendirmek için meditasyon yapmak sana çok iyi gelecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Uykunu düzenle.

Ruhsal yorgunluğun en büyük sebeplerinden biri de düzensiz uyku olabiliyor. Aynı zamanda değişik saatlerde az veya çok uyumak da ruh halini etkileyebilir. Bundan dolayı uyku düzenini düzenlemek sana çok iyi gelecek!

7. Beyin jimnastiği yap.

Düşünme yetini geliştirmek ve biraz da o içine girdiğin düşüncelerden sıyrılmak için beyin jimnastiği yapabilirsin.

8. Hareket etmeye başla.

8. Hareket etmeye başla.

Hareket etmek hem ruhuna hem de bedenine çok iyi gelecek. Esnemek için birkaç hareket yapabilir, koşuya çıkabilirsin.

9. Sporu bir rutin haline getir.

Her gün olmasa bile haftada en az 4 kere spora gitmek bedenini ve zihnini zaman içinde çok daha rahatlatacak. Bu yüzden spor salonuna gitmeyi, sabahları yürüyüş yapmayı veya yüzmeyi bir rutine çevirebilirsin.

10. Kendine vakit ayırmalısın.

Ruhen biraz daha bu şekilde hissettiğin zamanlarda kendi içine dönmek çok değerli. Kendinle baş başa kalıp gerçekten ne istediğini düşün ve onu yap.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DomatesCokPahali

yalan amk uzun süren bir tatil yeteri kadar para bu işi çözüyor