Görüş Bildir
Haberler
RTÜK 'Genel Ahlaka Aykırı' Dedi: 'Kadın' Dizisine 'Çarpık İlişki' Cezası

etiket RTÜK 'Genel Ahlaka Aykırı' Dedi: 'Kadın' Dizisine 'Çarpık İlişki' Cezası

Emre Ordu
06.12.2018 - 18:49 Son Güncelleme: 07.12.2018 - 16:25

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fox TV'de yayımlanan 'Kadın' isimli diziye, 'çarpık ilişkileri konu aldığı' gerekçesiyle idari para cezası kesti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın aktardığına göre, RTÜK'ün dün gerçekleştirilen toplantısında aile yapısının korunması ve toplum sağlığına zarar verici nitelikte olduğu değerlendirilen yayınlar ele alındı.

"Milli manevi değerlere ve genel ahlaka uymadığı gerekçesiyle..."

"Milli manevi değerlere ve genel ahlaka uymadığı gerekçesiyle..."

Bu kapsamda FOX TV'de yayımlanan ve reyting sıralamalarında üst sıralara yerleşen 'Kadın' isimli dizide bir baldızı canlandıran karakterin, acil ihtiyacı olan ablasına ilik vermeye, eniştesiyle uygunsuz fotoğraflar çektirmek suretiyle razı olduğu ve bu fotoğrafları da şantaj için kullanmayı planladığının gösterildiği belirlendi.

Dizide bu ve benzeri başka sahneler de tespit eden Üst Kurul, bu durumun 'toplumun milli ve manevi değerlerinin, genel ahlakın ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu' gerekçesiyle idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

"Nur Viral'le Hayatta Her Şey Var" programına da aynı suçtan ceza

"Nur Viral'le Hayatta Her Şey Var" programına da aynı suçtan ceza
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üst Kurul, Beyaz TV'de yayımlanan 'Nur Viral'le Hayatta Her Şey Var' programına da 'Yayın hizmetleri, toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz' hükmünün ihlal edilmesi sebebiyle idari para cezası uyguladı.

Tele 1 kanalına Cemal Kaşıkçı cezası

Tele 1 kanalına Cemal Kaşıkçı cezası

Tele 1 kanalı ise '18 Dakika' programında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, 'Türkiye'nin milli politikalarına aykırı, eleştiri sınırlarını aşan yorumlar sebebiyle' RTÜK'ün yaptırımına uğradı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
727
444
210
32
29
25
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
elifçe

Atv’deki Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da Hızır’ın hem karısı hem de sevgilisi vardı. İkisi de birbirinden haberdardı. Sevgilisi karısının olduğu eve rahatlı... Devamını Gör

Deniz Soylu

yeni gelin dizisinde adamın 3-4 karısı vardı ona neden ceza koymamışlardı

yapiciinsan

valla herseyden önce okadar mafyali silahli dizi var

Berkan Mertoğlu

yasak elma gözden kaçmış galiba